Feel the Beat: Někdejší disneyovská hvězdička ukázala nadprůměrný taneční talent v průměrné komedii

Feel the Beat: Někdejší disneyovská hvězdička ukázala nadprůměrný taneční talent v průměrné komedii65%

Průměrný taneční film nabízí nadprůměrný baletní zážitek skrze pohybově nadanou Sofii Carson, někdejší hvězdičku dětského kanálu Disney. Pokusy o humor naopak místy sklouzávají k trapnosti.

Nová rodinná komedie Feel the Beat v hlavní roli se Sofií Carson měla premiéru v pátek 19. na Netflixu. Příběh vypráví o sebestředné a cílevědomé tanečnici April Dibriny, která svoji šanci při konkurzu na Brodway pokazila ve všech možných a nemožných směrech. Po porážce se neochotně vrací domů do malého městečka v Iowě, kde pomůže připravit skupinu malých tanečních outsiderek na velkou soutěž.

Sofii Carson role uhlazené citově chladné taneční perfekcionistky sedla jako ulitá a coby hlavní postava April předvedla skvělý herecký i taneční výkon. Mladá herečka začínala v komediích pro dospívající stanice Disney Channel jako jsou tři díly Následníků (Descendants) z roků 2015, 2017 a 2019 či menší roli v seriálu Austin a Ally. Za zmínku stojí i role v desetidílném pokračování populárního seriálu Prolhané krásky (Pretty Little Liars) – Prolhané krásky: Perfekcionistky (Pretty Little Liars: The Perfectionists), které už však nezaznamenalo takový úspěch jako původní série pro teenagery na motivy knih od Sary Shepard. Z tohoto výčtu vyplývá, že hlavní role tanečnice April je pro talentovanou Sofii Carson velký krok vpřed. Její předchozí práce byly založené na afektovanosti a prvoplánové líbivosti pro mladší cílovou skupinu.

Jakkoliv je příběh April předvídatelný a lehce unylý, taneční výkony jsou nadprůměrné a přinutí diváka koukat s úžasem. Sofia Carson je velmi nadanou tanečnicí, za kterou jsou vidět roky dřiny. Taneční čísla snímku tak mohou směle konkurovat oblíbeným předchůdcům jako jsou například Footloose: Tanec zakázán (Footloose), Nežádej svůj poslední tanec (Save the Last Dance) či snímek Flashdance z 80. let.

Jedinou vadou snímku kromě zmíněné předvídatelnosti a prvoplánovosti je laciný humor, který místy sklouzává až do trapnosti – žehličkou uškvařené vlasy, twerk malých holčiček a jiné perly. Feel the Beat i přesto dobře funguje jako odpočinkový film pro taneční milovníky.

Názor informuji.cz: 65%

Kdy a kde dávají film: Feel the Beat

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!