Komedie s Willem Ferrellem, hudební západy slunce na střeše Lucerny a velká vodní skluzavka. Nabízíme kulturní tipy na týden od 22. do 28. června

Komedie s Willem Ferrellem, hudební západy slunce na střeše Lucerny a velká vodní skluzavka. Nabízíme kulturní tipy na týden od 22. do 28. června 

Tento týden se můžete těšit na hudební komedii s Willem Ferrellem, nový krimi seriál Perry Mason či sérii s postavami ze světa DC Doom Patrol. V televizi se můžete podívat na Kouzla králů a Sherlocka Holmese a ven vyrazit za západy slunce na střeše Lucerny. Mrkněte se na naše týdenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku i blízkého okolí od Informuji.cz.

The Story of Fire Saga

Nenechte se zmást názvem, nejedná se o dokument, nýbrž o komediální romantický muzikál Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga v hlavní roli s Rachel McAdams a králem komedií, Willem Ferrellem. Zábava, ze které vás bude bolet bránice je zaručena. Příběh vypráví o zpěvákovi a zpěvačce z malého islandského města, kteří se rozhodli vzít osud do vlastních rukou a splnit si společný sen o účasti v největší pěvecké soutěži na světě. Jak to dopadne, se dozvíte od pátku 26. června na Netflixu.

 

Perry Mason: Krimi seriál z města andělů na HBO GO

Nový seriál inspirovaný postavami z knih spisovatele Erlea Stanleyho Gardnera zavede diváky do Los Angeles roku 1931. Zatímco zbytek světa bojuje s Velkou hospodářskou krizí, americké město andělů vzkvétá – ropa, Olympijské hry, zvukový film. Ale i únos dítěte, který se nehezky zvrtne. Dramatický krimi seriál Perry Mason sleduje počátky největší právnické legendy americké literatury. Když se obhájci dostane pod ruku případ desetiletí, nastane neúprosná honba za pravdou a možná i šance na Masonovo vykoupení. Seriál vychází v pondělí 22. června na HBO GO.

Doom Patrol: 2. série na HBO GO

Milovníci hrdinů ze světa DC ocení druhou řadu seriálu Doom Patrol. V první sérii z roku 2019 se představila skupina klasických hrdinů jako jsou Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane, v jejichž čele stojí šílený vědátor Niles Caulder alias Šéf. Členové uskupení Doom Patrol utrpěli hroznou nehodu, z nichž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale i četnými jizvami a deformacemi. Díky vůdci Nilesovi hrdinové nepodlehnou výsledkům traumatického zážitku a uvědomí si svoji jedinečnost a poslání. Spojí své síly a rozhodnou se společně prozkoumat nejpodivnější jevy. Zatímco vyšetřují Šéfovo zmizení, dostane se jim jedinečné nabídky od hrdiny Cyborga. Vyšle je na misi, která se neodmítá. Tým superhrdinů tak bojuje i za svět, který s nimi nechce mít nic společného. Druhá řada vyjde již ve čtvrtek 25. června na HBO GO.

Naučte se tančit v dešti: Psychologicky laděná beletrie

Knižní prvotina francouzské autorky Veronique Maciejak pod názvem Naučte se tančit v dešti vypráví příběh Emmy, pro kterou se vysněná práce moderátorky v rádiu proměnila v ubíjející rutinu bez špetky uznání, kvůli které odsunula i svůj osobní život na vedlejší kolej. Vše změní její setkání s úspěšným spisovatelem, díky kterému začne konečně žít. K tomu ji dopomůže i zajímavý experiment nabízející jiný úhel pohledu na život. Je jen na Emmě, jak bude její život vypadat. A stejnou volbu mají i čtenáři, kteří si v psychologicky laděné beletrii mohou vyzkoušet motivační cvičení a dosáhnout stejného pokroku jako Emma. Psychologický román pro ženy o tom, jak se vypořádat s dnešní stresující dobou s lehkostí a nadhledem, si můžete objednat například zde.

Sezóna s-třešní nad Lucernou: 69 hudebních západů slunce

Dobrá zpráva pro Pražáky je na obzoru. Střecha Lucerny se od června až do října opět otevírá pro veřejnost a nabízí s-třešní výhledy s hudebním posezením. Co s tím má společného třešeň? Na střeše je vysazen sad jako od Čechova. Při procházkách na terase s výhledem na Pražský hrad návštěvníci mohou popíjet s-třešní pivo a užívat si magické západy slunce, které svým uměním doprovodí skvělí čeští muzikanti. Vstupenky stojí 100 Kč na osobu a otevřeno bude vždy každou sobotu, neděli a pondělí od 14:00 do 22:00 hodin. Od 14:00 do 16:00 hodin navíc každý návštěvník dostane ke vstupence skleničku Campari zdarma. Více informací naleznete na této události.

Kasárna Karlín: Oslava třetích narozenin

Kasárna Karlín slaví již třetí výročí své existence. Oslavy proběhnou ve středu 24. června od brzkého odpoledne až do půl dvanácté večer. Program bude pestrý pro všechny věkové kategorie. Pro rodiny s dětmi je nachystáno dětské divadlo na nádvoří a během celého dne budou hrát i DJs MalageloSlaterRoman Rai. Na večer jsou pak nachystány dva koncerty. O první z nich se postarají Oops, čtyři bratranci, kteří hrají kombinaci rocku, funku i popu. Po nich nastoupí legendární u-prag, kteří se svým novým albem Some Kind of Music navracejí ke svým tanečním kořenům a experimentům napříč žánry. Celou událost uzavře hvězda devadesátkového diska DJ DušanVstupné na akci je dobrovolné. Více naleznete na facebookové události. Jak řešila Kasárna svou situaci před pandemií si můžete poslechnout i v našem Proudcastu.

 


Kouzla králů, Kmotr III a Sherlock Holmes: Týdenní televizní výběr

Pro klidný domácí večer u televize máme hned několik tipů. V pátek 26. června od 20:00 uvede ČT1 výpravnou pohádku Kouzla králů Zdeňka Zelenky s Petrou Tenorovou a Martinem Krausem v hlavních rolích. Sousedním zemím vládnou dva panovníci. První z nich je zlý král Vladan, který ustavičnými válkami sužuje celý svůj lid. To v zemi krále Dobromila se poddaní mají jako v pohádce. Zásluhu na tom má i kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci, které zaručuje nedotknutelnost celého území. A právě tato vzácnost padne do oka královně ohně, která s jeho pomocí chce zvítězit v nekonečném boji se svou sestrou, královnou vod. Aby krále donutila vzdát se rubínového srdce, začaruje jeho krásnou dceru Marianu do ohnivého plamene. Žádný z mladíků z Dobromilova království však není tak statečný, aby princeznu vysvobodil, a tak se zoufalý král s pomocí kouzelného prstenu vydá hledat potencionálního zachránce do Vladanovy říše. Tam nachází Tadeáše, statečného mládence, který má pro strach uděláno. Teď už se zdá, že je princezna zachráněna, ale to by se zákeřný Vladan nesměl spojit s královnou ohně.

V sobotu si můžete vybrat mezi třetím a posledním dílem proslulé mafiánské trilogie Kmotr, který ve 20:00 vysílá stanice ČT2 a akčním krimithrillerem na motivy knih sira Arthura Conana Doyla pod názvem Sherlock Holmes, který poběží ve stejnou dobu na Nově. Ve snímku z roku 2009 do Londýna přijíždí Sherlock Holmes s Watsonem a členy Scotland Yardu, aby zabránili lordu Blackwoodovi v další z rituálních vražd. Vrah je sice odsouzen a popraven oběšením, jeho zmrtvýchvstání však vyděsí všechny obyvatele Londýna. Nikoliv však Sherlocka Holmese, pro něj je to jen začátek jedné velké hry.

Hry bez hranic Prahy 10: Velká vodní skluzavka

Venkovní teplota pomalu stoupá a do Prahy 10 se do konce června vrací velká vodní skluzavka. V neděli 21. června v Malešickém parku na Praze 10 vyrostla velká vodní skluzavka, která je pro návštěvníky společně s dalšími doprovodnými aktivitami dostupná pouze do pondělí 29. června. Malí i velcí si v improvizovaném mokrém zábavním parku mohou po celý týden užít jak hlavní atrakci, tak i například bublinové koule, aquazorbing, bungee trampolínu, lukostřelbu, bungee running, skákací hrad, či slackline (chůzi po laně). Otevřeno je vždy od 12:00 do 19:00 hodin. S sebou je potřeba jen nafukovací kruh či jiné nafukovadlo, plavky, ručník, pantofle a vstupenku či voucher. Nenechte si tuto vodní atrakci ujít.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!