Brněnská osmačtyřicítka představí soutěžní filmy, vítěz postoupí do finále na festivalu Filmapalooza

Brněnská osmačtyřicítka představí soutěžní filmy, vítěz postoupí do finále na festivalu Filmapalooza 

Brněnská mutace oblíbené filmařské soutěže 48 Hour Film Project má za sebou natáčení dny. V sobotu 22. června představí hotové filmy v Cabaretu des Péchés. Týmy hrají o postup do grandfinále i možnost účasti v sekci krátkých filmů festivalu v Cannes.

O víkendu 12.-14. června bojovalo sedm filmařských týmů s časem a kreativitou ve stíhací jízdě se štítkem 48 Hour Film Project. Brněnská verze soutěže, ve které musí účastníci natočit film s povinnými prvky za pouhých osmačtyřicet hodin, znovu přilákala do moravské metropole amatérské autory a jejich štáby. Ti nejlepší touží nejen po účasti ve finále na festivalu Filmapalooza, ale i možnosti vidět svůj film na plátně v kinosálech v rámci Cannes.

"Můžeme říct, že letošní filmy nasazují laťku opravdu vysoko," lákají na premiéru všech soutěžních filmů producenti soutěže David J.V. Schöbl a Radka Poláková Beránková. Slavnostní promítání se chystá na sobotu 20. června v brněnském Cabaretu des Péchés od půl druhé odpoledne. Porota ve složení producent a režisér Jan Lengyel, kanadský herec Dan Bradford, herec Tomáš Matonoha a zpěváci Nikola Mucha a Tomáš Kočko rozhodne o cenách pro vítěze. Druhý tým korunují samotní diváci svým hlasováním. Odpolední program zakončí večerní afterparty v klubu m13 rock hell.

48 Hour Film Project je soutěž probíhající ve více než 140 městech po celém světě. Filmaři natáčejí nejlepší krátký film během šibeničních osmačtyřiceti hodin. Jednotlivé týmy vylosují povinný žánr, jméno a povolání hlavní postavy, repliku a rekvizitu, které musí do snímku zapracovat.

Loňský rok byl pro české týmy vůbec nejúspěšnější. Dva vítězové osmačtyřicítek si odnesli z mezinárodního filmového festivalu Filmapalooza ta nejvyšší ocenění za nejlepší film v obou hlavních kategoriích. Po Brně se bude letos v říjnu natáčet i v Praze. Kromě Brna a hlavního města soutěží filmaři například také u sousedů v Bratislavě. Další informace o soutěži i vstupenkách najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!