Filmové a seriálové tipy, týden #25: Tajnosti právníků, politiků i kalifornských producentek

Filmové a seriálové tipy, týden #25: Tajnosti právníků, politiků i kalifornských producentek 

Srdečně zveme na první filmový festival po pandemii, sledování Genoveseho xté adaptace, politické a produkční nadějě i legendy v soudní síni. Jsou tu pravidelné tipy na film, TV a VOD.

Téměř dokonalá tajemství

Na společné večeři se sejde několik párů a po pár sklenkách se přítomní rozhodnou sdílet veškeré vzkazy, které jim přijdou. Zprávy čtou nahlas a hovory jsou povoleny jen přes handsfree. Přijde vám to povědomé? Za německou verzí slavné hry a filmové adaptace Naprostí cizinci stojí scenárista série Fakjů pane učiteli. Překonají Téměř dokonalá tajemství italský originál Paola Genoveseho?

Kalifornský sen

Maggie (Dakota Johnson) je osobní asistentka popové legendy Grace Davis (Tracee Ellis Ross). Nosí jí kafe, jídlo a plní nejrůznější přání. Hudbou ale žije a jednou by se chtěla stát producentkou. Grace by ráda natočila nové album a mladá ambiciózní žena vycítí příležitost, jak si splnit svůj sen. Johnson touží vylézt ze škatulky Padesáti odstínů a hudební romance by mohla být tou pravou oddechovkou. V dalších rolích se představí Ice Cube nebo Kelvin Harrison Jr. Recenzi si přečtěte zde.

Perry Mason

Amerika ve čtyřicátých letech minulého století bojuje s dozvuky hospodářské krize, město andělů je však výjimkou. A to v dobrém i špatném. Na HBO GO se vrací nová adaptace příběhů spisovatele Erlea Stanleyho Gardnera s názvem Perry Mason. Legendárního obhájce, který nalezne ve zločinem prohnilém městě vytoužené případy i osobní vykoupení, si zahrál Matthew Rhys známý například z filmu Akta Pentagon: Skrytá válka. Seriál najdete ve videotéce od 22. června.

Politik (2. série)

Ve druhé řadě politického dramatu se opět setkáváme s Paytonem Hobartem, ambiciózním mladíkem, který míří na ty nejvyšší místa. Osmidílné pokračování plynule naváže na první sérii a hlavní hrdina se připravuje na boj o senátorské křeslo. Klacky pod nohy mu ale nebudou házet pouze jeho úhlavní nepřátelé, ale překvapivě i velmi blízcí lidé a jejich rozhodnutí. Od 19. června se na Netflixu představí Ben Platt, Judith Light, Bette Midler, Zoey Deutch, Gwyneth Paltrow nebo Lucy Boynton. 

Dny evropského filmu

Až do 23. června si budete moci užít už sedmadvacáté Dny evropského filmu. První filmový festival, který probíhá po uvolnění vládních opatření, láká do Prahy, Brna a nově také do Ostravy na tradiční dramatické žánry, ale i sci-fi, horory, avantgardní počiny, dokumenty nebo animované snímky. Nově se představuje sekce Bez rodičů s filmy určenými pro děti a teenagery a nové trendy přiblíží filmy ve virtuální realitě, které zprostředkují autentický zážitek spojený s debatou s autory.  

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!