Druhá řada Zaklínače chystá první klapku po pandemii. Točit se bude i v Česku a na Slovensku

Druhá řada Zaklínače chystá první klapku po pandemii. Točit se bude i v Česku a na Slovensku 

Pokračování seriálové adaptace na motivy knih Andrzeje Sapkowského je na spadnutí. Tedy minimálně její výroba, která po koronavirové pandemii odstartuje i v Česku a u sousedů na Slovensku.

 

V hlavní roli se vrátí Henry Cavill a kromě tuzemské krajiny a kopců nedaleko Tater zavítá produkce také do Skotska. Na efekty náročnější scény pak najdou zázemí v londýnských Arborfield Studios, kde natáčení před epidemií začalo. Výběr lokací pro fantasy seriál dává smysl. Geralt z Rivie se totiž v knihách pohybuje vesměs ve slovanských reáliích, které se od typicky hollywoodské fantasy (Letopisy Narnie, Pán prstenů) značně liší. 

První klapka po nucené pauze by měla padnout 3. srpna. Detaily ohledně přesných míst, kde bude šedovlasý krotit monstra, nejsou zatím jasné. Cavill uvítá na place staré známé jako Anyu Chalotru a Freyu Allan v rolích Yennefer a Ciri, ale i nové kolegy. Tým posílí například Kristofer Hivju, kterého znají především fanoušci Hry o trůny. Stejně jako u první řady uvidíme pokračování Zaklínače na videotéce Netflix, která posunula premiéru na rok 2021. 

První řada Zaklínače vycházela z románů, ale i skvěle zpracovaných videoher od polské společnosti CD Projekt. Dle povídkové formy Posledního přání, první z knih o světě Geralta z Rivie, seriál skákal v čase a tvořil směsici příběhů, které nakonec našly společné jmenovatele. Druhá série podle tvůrců podobný styl vyprávění nezachová a nabídne lineárnější příběh.

Zaklínač byl minulý rok nejsledovanějším a nejhodnocenějším seriálem na Netflixu. Za sérií stojí producentka Lauren Schmidt.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrají:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!