Krumlovský slunovrat a návrat kultury na jih bude řídit kapela Čechomor

Krumlovský slunovrat a návrat kultury na jih bude řídit kapela Čechomor 

Vystoupení orchestrů, slavnosti, atmosféra jak z Apeninského poloostrova a Čechomor jako zlatý hřeb prodlouženého víkendu. Takový bude letošní Krumlovský slunovrat, který otevře sezónu v oblíbeném jihočeském městě.

Několik orchestrů, sousedské slavnosti nebo odpoledne stylizované do atmosféry slunné Itálie. Český Krumlov o víkendu od 19. do 21. června oslaví příchod léta ve velkém. 

"Z nabitého programu si vybere každý, ať už milovník klasické hudby, sousedského setkávání, nebo ten, který raději sleduje dění kolem sebe od stolku s vychlazeným drinkem," láká na jih Čech místostarosta Českého Krumlova Martin Hák. 

Krumlovský slunovrat odstartuje řada orchestrů, ktera roztančí publikum v tempu několika různých žánrů. Dále nebudou chybět sbory, opera a celý hudební program završí vystoupení kapely Čechomor na II. nádvoří českokrumlovského zámku. Hosty koncertu budou navíc sourozenci Alex a Maxim Šestákovi a Ondřej Ruml. V případě nepříznivého počasí bude koncert přesunut do objektu Zámecké jízdárny.

V rámci sousedských slavností krumlovští přivezou do města kousek Itálie. V sobotu 20. června se tamní ulice promění v náměstíčko, kde se bude podávat občerstvení typické pro zemi z Apeninského poloostrova. Pizza a zmrzlina nebudou chybět. Slunovrat nezapomíná ani na děti. Pro ně bude na náplavce připraven program plný zábavných her.

Krumlovský slunovrat letos nahrazuje Slavnosti pětilisté růže, které se nemohou uskutečnit z důvodu vládních opatření proti koronaviru. Vstupenky na koncert zakoupíte v síti Ticketstream a pokud nemůžete dorazit, můžete pořídit i lístky na stream. Pokud se vám v Krumlově líbí, podívejte se i na náš text o krásách města.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!