Čtvrtá řada F is for Family, Šípková Růženka z budoucnosti a nejlepší novinářské fotografie. Nabízíme kulturní tipy na týden od 8. do 14. června

Čtvrtá řada F is for Family, Šípková Růženka z budoucnosti a nejlepší novinářské fotografie. Nabízíme kulturní tipy na týden od 8. do 14. června 

Tento týden se můžete podívat na čtvrtou sérii F is for Family, přečíst si silný sci-fi příběh inspirovaný pohádkou o Šípkové Růžence, zúčastnit se Noci kostelů či navštívit výstavu World Press Photo Exhibition 2020, která nabízí ty nejlepší snímky z celého světa. Podívejte se na týdenní tipy na kulturní aktivity od Informuji.cz.

F is for Family: Čtvrtá série na Netflixu

Oblíbený komediální animovaný seriál R jako rodina (F is for Family) se vrací na Netflix již se čtvrtou sérií. Oblíbená pětičlenná rodina Murphyových a věrný čtyřnohý přítel si diváky získali již v předešlých třech sériích. Vypravte se s Murphyovými zpět do 70. let minulého století, kdy se děti toulaly bez dozoru, pivo teklo proudem a chlapa od televizní obrazovky nikdo nedostal. Nových deset dílů o sitkomové délce na Netflixu vychází již v pátek 12. června.

Da 5 Bloods: Nový film s tematikou války ve Vietnamu na Netflixu

Z toho vážnějšího soudku se v pátek 12. června na Netflixu objeví nové válečné drama režiséra a scénáristy Spika Leeho. Snímek sleduje příběh čtyř černošských amerických válečných veteránů, kteří se po letech vrací opět do Vietnamu, aby tam našli tělesné pozůstatky jejich velitele, pohřbili své démony a snad i objevili zakopaný poklad. Film natáčený v thajském Chiang Mai a vietnamském Ho Cho Minh City by vám neměl uniknout.

Spící Beatrice: Nová knižní sci-fi dystopie

Na počátku června vyšel slibný vítězný rukopis ze soutěže CooBoo hledá talent z pera slovenské autorky Júlie Matulové pod názvem Spící Beatrice. Tato young adult kniha si hraje s moderním pojetím klasické pohádky o Šípkové Růžence, kterou zasazuje do blízké budoucnosti. Dystopický svazek vypráví příběh, jak se světem začal šířit neznámý virus. Nelze určit, kde zasáhne příště a kdo další se v bezvědomí svalí k zemi. Vzhledem k tomu, že počet obětí každým dnem narůstá, vědci se rozhodnou uchýlit k nebezpečným pokusům na lidech. Jako dobrovolnice se přihlásí i osmnáctiletá Beatrice, hlavní hrdinka knihy. Co ji ve výzkumném středisku čeká se dozvíte v sci-fi příběhu, ve kterém nechybí ani romantika. Knihu můžete objednat například zde.

Noc kostelů: Návštěva kostelů po zavírací době

Na pátek 12. června spadá unikátní akce pod názvem Noc kostelů. Tento večer zůstanou všechny kostely otevřené a po zavíracích hodinách přivítají návštěvníky krásnými prostory a bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé. Seznam pražských zapojených kostelů je dlouhý a každý z nich se vytasil s jiným programem. Najděte si na našich stránkách svůj nejbližší a podívejte se, co nabízí. Seznam naleznete pod tímto odkazem. V umírněnější formě akce probíhá po celé České republice. Zkontrolujte, zda zůstane otevřený i kostel ve vašem městě.

World Press Photo Exhibition 2020: V Praze se návštěvníci dočkali

Česká republika je jednou ze šťastných zemí, kde se výstava World Press Photo Exhibition 2020 skutečně podařila zrealizovatOd pondělí 8. června až do neděle 28. června je v prostorách Staroměstské radnice k vidění výstava toho nejlepšího, co denně plní novinové stránky, doplňuje zvučné titulky a pojí se dohromady se silnými příběhy. Fotografie, které jsou na výstavě divákům předloženy, vyhrály letos již 63. ročník každoroční soutěže World Press Photo. Výherci byli vybráni nezávislou porotou, která vybírala z téměř 74 tisíc otografií od více jak 4 tisíc fotografů ze 125 různých zemí. Udělejte si na tyto perly čas.

Týdenní televizní výběr: Úsvit planety opic, Sex ve městě 2, Kmotr

Tento týden je i příslibem atraktivního televizního programu. V pátek 12. června od 20:00 si diváci mohou pustit americký dobrodružný sci-fi film Úsvit planety opic na Prima COOL. Hlavní zvířecí hrdina šimpanz Ceasar se spolu se svou smečkou ukryl v lesích, kde založil novou civilizaci. Lidstvo je mezitím vyhubeno agresivním virem. Posledních pár přeživších se chystá k boji s šimpanzi o to, kdo bude vládnoucím živočišným druhem na Zemi.

V sobotu od 20:00 si vyberte mezi kultovním americkým dramatem Kmotr, který je vyznamenaný třemi Oscary komedií Sex ve městě 2. Snímek Kmotr s Marlonem Brandem v hlavní roli je nabídka, který se nedá odmítnout. Tato kultovka poběží na ČT2. Možností je však i oddychovější snímek – americká komedie postavená na stejnojmenném seriálu Sex ve městě 2Druhý díl přivádí ikonickou čtveřici sestavenou z Carrie, Charlotte, Mirandy a Samanthy na blízký východ do Abú Dhabí, kam šejk Khalid pozve Samanthu. ta jeho pozvání přijímá, protože cítí, že jejich skupinka potřebuje nějaký společný čas bez manželů i dětí. Všechny čtyři jsou nadšeny ze světa, kde jsou zahrnovány péčí a luxusem, nastane však i řada problémů, trapných přešlapů a na scéně se objeví i staré lásky, na které se nezapomíná.

Mint Market Olomouc: Jarní blešák proběhne v sobotu

Venkovních akcí přibývá a do našich článků se dostává víc tipů z kultury mimo domov. Dneska máme tip pro obyvatele Olomouce a okolíV sobotu 13. června proběhne v prostorách Pevnosti poznání Olomouc bleší trh s nepřeberným množstvím pečlivě vybraných kousků – český design, móda, šperky a vybrané delikatesy. Návštěvníci budou muset dodržovat bezpečnostní pravidla a hygienická opatření. Stánky mezi sebou mají dvoumetrovou mezeru, prodejci budou mít roušky i rukavice a dezinfekce bude na místě. Dodržování odstupů je očekáváno i od zákazníků. Vstup je tradičně zdarma. Akce startuje v 10:00 a končí v 17:00 hodin. Více informací naleznete na této události.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!