Do Ostravského domu kultury v příští sezóně zavítá Vojtěch Dyk, Pavel Liška i Miroslav Donutil

Do Ostravského domu kultury v příští sezóně zavítá Vojtěch Dyk, Pavel Liška i Miroslav Donutil  

V nadcházející sezóně 2020/2021 se diváci v Domě kultury města Ostravy můžou těšit na divadelní novinky. Ve slezské metropoli se uskuteční oceňovaná inscenace Vitka s hereckým objevem Terezou Marečkovou, slavné drama Smrt obchodního cestujícího nebo shakespearovská klasika Romeo a Julie. Návštěvníci mohou vybírat ze dvou předplatitelských skupin.

Dvanáct premiérových představení nabídne příští sezóna v Domě kultury města Ostravy. Žánrové rozpětí se bude pohybovat od černé grotesky přes životopisné drama a sci-fi až po nový cirkus.

Jedním z mých cílů bylo – tedy kromě pestrosti, umělecké kvality a výrazných hereckých osobností – nabídnout ostravskému divákovi nejen pražská divadla, ale i divadelní ochutnávky z dalších regionů. Zahrnula jsem proto do výběru například brněnské divadlo Husa na provázku, které do Ostravy přiveze oceňovanou inscenaci z pera Kateřiny Tučkové s názvem Vitka anebo plzeňské představení Enigmatické variace s Martinem Stránským,“ uvedla dramaturgyně Táňa Strakošová.

Brněnskou divadelní scénu zastupuje v budoucím repertoáru i dramatizace známého sci-fi K-PAX Svět podle Prota. Příběh o záhadném pacientovi psychiatrické léčebny, který tvrdí, že je mimozemšťan, zpopularizovalo na začátku milénia filmové zpracování knižní předlohy v hlavních rolích s Jeffem Bridgesem a Kevinem Spaceym.

Předplatitelé mohou vybírat ze dvou skupin. Skupina A zahrnuje celkem sedm titulů – konverzační komedii Oscar pro Emily s Petrem Kostkou a Carmen Mayer v hlavních rolích, zmíněnou biografii Vitka o slavné skladatelce a dirigentce Vítězslavě Kaprálové, novocirkusovou inscenaci Kolaps v podání Losers Cirque Company, avizované sci-fi K-PAX Svět podle Prota, klasiku od Arthura Millera Smrt obchodního cestujícího s Miroslavem Donutilem, komedii Mužské oddelenie a tragikomedii s Pavlem Liškou a Jiřím Langmajerem Housle.

Kdo zvolí předplatitelskou skupinu B, zhlédne pět různých představení. Nechybí v ní detektivka Enigmatické variace s Martinem Stránským, zmodernizovaná verze Shakespearova nejslavnějšího dramatu Romeo a Julie se Zdeňkem Piškulou a Terezou Marečkovou, volné zpracování románu Pan Theodor Mundstock od Ladislava Fukse s Vojtěchem Dykem, trampská hudební komedie Zločin v Posázavském Pacifiku nebo černá groteska Bezruký Frantík z pera Tomáše Dianišky a Igora Orozoviče.

Zájemci o jedno či druhé předplatné mají čas do 11. září. Čím dříve si však svůj divadelní balíček objednají, tím lepší místa na ně vyjdou,“ doplnila Strakošová. Abonmá zaručuje divákům stálé místo na vybraná představení po celý rok.

V druhé polovině sezóny chystá ostravský dům kultury komorní cyklus, který nabídne třeba hry pražského A studia Rubín nebo brněnského HaDivadla.

Zuzana Kronerová a Miroslav Donutil v inscenaci Smrt obchodního cestujícího. Foto: MDP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!