Pokračování Příběhu služebnice i literární biografie Milana Kundery. Přinášíme červnové knižní novinky

Pokračování Příběhu služebnice i literární biografie Milana Kundery. Přinášíme červnové knižní novinky 

S příchodem června se čtenáři můžou těšit na řadu pozoruhodných titulů. Nenechte si ujít pokračování slavného díla Margaret Atwood, nový román Jiřího Hájíčka nebo rozsáhlý literární životopis spisovatele Milana Kundery.

Plachetnice na vinětách – Jiří Hájíček

Po „venkovské trilogii morálního neklidu” přichází současný český autor Jiří Hájíček s novým románem, který dějově opět zasadil do svých rodných jižních Čech. Titulní hrdinkou je tentokrát rozvedená čtyřicátnice, která se stará o své těžce nemocné rodiče a začíná si románek s mladičkým knihkupcem. 

Svědectví – Margaret Atwood

Fanoušci Příběhu služebnice se po téměř pětatřiceti letech dočkali pokračování slavného dystopického příběhu, jenž se odehrává ve fiktivním klerofašistickém státě Gileád na území někdejších Spojených států. V navazujícím románu se objevují tři nové hlavní hrdinky, které vypovídají o nesvobodném režimu patnáct let poté, co původní protagonistka June zmizela neznámo kam. Zdrojem pro autorku prý byly jak neutuchající dotazy fanoušků, tak i aktuální dění ve světě.

111 míst v Brně, která musíte vidět – Stanislav Biler

Sociolog, publicista a spoluzakladatel hnutí Žít Brno vytvořil nevšedního průvodce po jihomoravské metropoli, v němž ukazuje, že město skýtá mnohem více než slavnou funkcionalistickou vilu Tugendhat. Kniha je vhodná zejména pro příznivce architektury a historie, potěší ale třeba i milovníky kaváren. Doplňují ji autentické snímky bez zkrášlujících filtrů. 

Katka: Příběh narkomanky – Michael Třeštík

Domácí prozaik, dokumentarista a choť režisérky Heleny Třeštíkové zpracoval literární podobu proslulého manželčina časosběrného filmu Katka z roku 2009, jenž pojednává o narkomance a prostitutce Kateřině B. Publikace, kterou fotografiemi doprovodil jejich syn Tomáš, nabízí odpovědi i na to, co se s drogově závislou ženou stalo po premiéře dokumentárního snímku. 

Kundera – Jan Novák

Česko-americký autor obšírného románu Zatím dobrý o případu bratří Mašínů nebo komiksového životopisu Emila Zátopka přináší další obsáhlou literární biografii, kterou tentokrát zasvětil patrně nejznámějšímu domácímu spisovateli v zahraničí Milanu Kunderovi. Nevěnuje se jeho osudu po emigraci, ale naopak dětství, básnickým počátkům v padesátých letech, vzestupu v následující dekádě a událostem těsně před exilem. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!