Petr Kolečko a Radek Bajgar točí Chataře. Ztvární je Martin Myšička, Ivana Chýlková i Tomáš Hanák

Petr Kolečko a Radek Bajgar točí Chataře. Ztvární je Martin Myšička, Ivana Chýlková i Tomáš Hanák 

Televizní seriál s pracovním názvem Chataři v těchto dnech natáčí v Nižboru na Berounsku režisér Teroristky a Teorie tygra Radek Bajgar se scenáristou Petrem Kolečkem, držitelem dvou Českých lvů za sérii Most! a drama Masaryk. V titulních rolích se objeví Martin Myšička, Ivana Chýlková, Igor Bareš, Tomáš Hanák, Pavel Nový či Petra Nesvačilová.

Dva známí tvůrci oblíbených komedií spojili síly a pro Českou televizi aktuálně připravují seriál Chataři. Pojednávat bude o dnešní podobě fenoménu z dob socialismu, kdy se do chatové osady sjíždí lidé rozdílných politických názorů, Pražané i Moravané, kteří žijí v odlišných sociálních bublinách. 

Baví mě, že na chatě se potkají lidi z různých sociálních vrstev. Mohou mít úplně odlišnou práci, jiné vzdělání, příjmy, jsou tu voliči všech stran – jenže na chatě je to prostě jedno. Tedy většinou. Ostatně seriál charakterizujeme sloganem: Tady bude pohoda, i kdyby nás to mělo stát život!“ uvedl kreativní producent Josef Viewegh. 

Martin Myšička a Pavla Beretová v seriálu Chataři. Foto: ČT

Ústřední postavou postav seriálu bude IT programátor David, který zprvu chataření příliš nerozumí, ale postupem času si ho oblíbí. „Moje seriálová manželka Ivana nám pronajala na sezónu chatu, abych prý přišel na jiné myšlenky a abychom mohli být v přírodě, v lese, u vody, u potoka, rozdělat si oheň v krbu a hlavně zažít tu chatařskou pohodu. David k tomu všemu moc vztah nemá, dělá to vlastně kvůli Ivaně,” poznamenal ke své nové roli Martin Myšička.

Obsazena je i Petra Nesvačilová, která si zahraje kadeřnici Helenu, která bude ovlivňovat chod celé osady, aniž by si toho někdo byl vědom. Dalšího chataře ztvární Igor Bareš, jehož seriálová rodina bude jako jediná pocházet z Moravy. „Divák tajemství od začátku zná a humor pramení z toho, jak úporně rodina tajemství střeží. Južanovi jsou přísně katolická rodina a ve vztazích k ostatním vzorkům společenství tak dochází k řadě vtipných momentů, až na hraně žánru komedie a tragédie,” nechal se slyšet Bareš.

Třináctidílný rodinný seriál se bude natáčet až do letošního října v Nižboru, kde autoři hojně využívají místní přírodu včetně nedaleké řeky Berounky. „Musíme dotočit, než napadne sníh. Letnímu počasí se musíme přizpůsobit, rozhodně ho netvoříme, tak leda si můžeme pokropit okno vodou. Déšť točíme, když prší, na soumrak si počkáme, až zapadne slunko. Natáčecí plán bude holt o trochu pružnější, nějak tím prokličkujeme,“ uzavřel Radek Bajgar.

Ivana Chýlková v seriálu Chataři. Foto: ČT

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!