Komedie z vesmírného oddělení, povídky o milenialkách i dobroděj Robin Hood. Nabízíme kulturní tipy na týden od 25. do 31. května

Komedie z vesmírného oddělení, povídky o milenialkách i dobroděj Robin Hood. Nabízíme kulturní tipy na týden od 25. do 31. května 

Tento týden se můžete potěšit četbou povídek o hořkosladkých osudech mileniálek, novým vesmírným seriálem na Netflixu či dobrodružným filmem o Robinu Hoodovi. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku.

Space Force: Kdyby měl Howard Wolowitz vlastní seriál

Netflix přichází s další novinkou. Tentokrát se jedná o americký sitcom Jednotky vesmírného nasazení (Space Force), jehož hlavními hrdiny jsou lidé, kteří mají za úkol vytvořit novou složku amerických ozbrojených sil. Tvůrci nám vzali Teorii velkého třesku a místo toho servírují Space Force plný malých Howardů Wolowitzů s méně přihlouplým účesem. První série o deseti dílech se na Netflixu objeví už v pátek 29. května.

Somobody Feed Phil: 3. série gastronomického dokumentárního seriálu na Netflixu

Na pátek 29. května si Netflix připravil i druhý dárek – třetí sérii amerického dokumentárního seriálu Nakrmte někdo Phila (Somebody Feed Phil). Hlavní hvězdou sérií je tvůrce populárního sitcomu Raymonda má každý rád Philipp Rosenthal. Phila kamera sleduje na jeho cestách, zatímco poznává kuchyni a kulturu měst jako jsou Bangkok, Lisabon, Mexico City a další.

Bezpečně nešťastní: Hořkosladké a nešťastné okamžiky mileniálek

V pondělí 25. května vyšla úzká povídková kniha Bezpečně nešťastní z pera spisovatelky Petry Baštanové. Hlavních hrdinek je hned několik, společné mají pouze to, že jsou mileniálky osamělé, nerozhodné, bezpečně nešťastné a sdílné ohledně svých příběhů. Daniela vstává s kocovinou. Kristýna objevila svou vnitřní bohyni. Karolína jede na spontánní zájezd. Anežka objevuje Tinder. Ivana tráví poslední večer na služební cestě. Báru vykradli. Veroniku oslavil sympaťák ve vlaku. Lucie se vydala na rande. Eva má diagnózu. Dominika se vyspala s kolegou. Anička potřebuje přežít sraz absolventů. Alice neodolala setkání se starým známým. Sylvii to zase nevyšlo. Monika se chce vdávat. Petra peče. Kniha je určena všem dospělým, kteří se v té dospělosti stále trochu plácají, a snaží se přijít na to, co je správné a co od života chtějí. A i všem kteří se chtějí zasmát.

#kulturajenarod: Talks Národního divadla v době koronaviru

Ve čtvrtek 28. května proběhne speciální Talk Národního divadla moderovaný Martou Ljubkovou, který se snaží nahlédnout do budoucnosti. Co bude dál? Jakým směrem se bude kultura ubírat? Jak bude vypadat pražský grantová politika? A co pozitivního můžeme vytěžit z nastalé situace? O těchto i mnoha dalších tématech bude Marta diskutovat s hosty Martinem Bendou, zastupitelem hlavního města Prahy, Tomášem Koláčným, náměstkem brněnské primátorky pro majetek, kulturu a informační technologie, Šárkou Maršíkovou, uměleckou ředitelkou Centra pro nový cirku SIRQUEON, a Miroslavem Oščatkou, ředitelem tamějšího Centra experimentálního divadla. Live stream diskuze proběhne od 18:00 do 19:30 na YouTube kanálu skrze tento odkaz.

CAMP: Talk show a konference

V oblasti kultury je vidět mírně rozvolnění a návrat do běžného života. Centrum architektury a městského plánování (CAMP) oznámilo, že v úterý 26. května znovuotevře kavárnu, čítárnu a interaktivní mapovou výstavu Dvě Prahy pro veřejnost. Do té doby však proběhne většina plánovaných akcí ve virtuálním prostoru. Organizátoři připravili pestrou škálu aktivit až do konce května – přednášky, diskuze, kvízy, talk show i konferenci, které budou diváci moct sledovat online z pohodlí domova. Na středu 27. května je naplánována talk show Camping s Ondřejem Cihlářem: Michaela Márová. Hned druhý den ve čtvrtek 28. května je pak na programu velká konference pod názvem Prague City Date Congress 2020. Veškerá povídání i konferenci můžete sledovat na YouTube kanále či facebookové stránce CAMP. Novinkou je i série filmů zaměřených na architekturu, urbanismus a život ve městě, které jsou dostupné zdarma na platformě DAFilms.

Star Trek: Do neznáma, Jurský svět a Robin Hood: Týdenní televizní výběr

Atraktivní je i týdenní televizní výběr. V pátek 29. dubna od 20:00 bude na Primca COOL odvysílán další díl sci-fi snímků Star Trek: Do neznáma. Tentokrát se posádka Enterprise vydá na záchranou misi s cílem nalézt vesmírnou loď. Je však neočekávaně napadena agresory v čele s Krallem, který má za cíl jediné – narušit pracně Spojenou federací planet vybudovaný mír. V sobotu pak bude stát těžká volba mezi Jurským světem Colina Trevorrowa a dobrodružným snímkem o Robinu HoodoviJurský svět, americký akční sci-fi snímek vypráví osudy známého parku, kterým ročně projdou miliony návštěvníků. Zaměstnanci však stále hledají způsoby, jak atrakci návštěvníkům zatraktivnit. V laboratoři tak vyvíjejí nové tvory a genetické hybridy. Jeden z těchto „mazlíčků“ se však vymkne veškeré kontrole a začne se krmit zaměstnanci a návštěvníky. Cílem už nejsou vyšší tržby ale holý život. Vyústění příběhu si můžete vychutnat v sobotu od 20:00 na Nově. Naproti tomu příběh o dobrodruhovi Robinu Hoodovi, který bohatým bere a chudým dává, je až notoricky známý. Lord Robin z Loxey se vrací z křížových výprav. V rodné Anglii posléze zjišťuje, že zlotřilý padouch v rouše šerifově z Nottinghamu zabavil veškerý jeho majetek a jeho láska si našla někoho jiného. S pomocí svého maurského přítele piluje své bojové umění, aby se postavil do čela povstání proti zvůli vlády. Sledujte tuto anarchii v sobotu od 20:00 na Prima COOL.

Mint Market Brno: Jarní blešák proběhne v sobotu

Venkovních akcí přibývá a do našich článků se dostává víc tipů z kultury mimo domov. Dneska máme tip pro obyvatele Brna a okolíV sobotu 30. května proběhne v prostorách Tržnice Brno bleší trh s nepřeberným množství pečlivě vybraných kousků – český design, móda, šperky a vybrané delikatesy. Návštěvníci budou muset dodržovat určitá pravidla a hygienická opatření. Stánky mezi s sebou mají dvoumetrovou mezeru, prodejci budou mít roušky i rukavice a dezinfekce bude na místě. Roušky a odstupy jsou očekávány i od zákazníků. Vstup je tradičně zdarma. Akce dnes proběhne od 10:00 do 17:00 hodin. Více informací naleznete na této události.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!