SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na představení Lady Macbeth z Újezdu ve Švandově divadle

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na představení Lady Macbeth z Újezdu ve Švandově divadle 

V pondělí 22. června uvádí pražské Švandovo divadlo kriminální drama Lady Macbeth z Újezdu. Zasoutěžte si s námi o vstupenky!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Hra smíchovské divadelní scény volně vychází z novely Lady Macbeth Mcenského újezdu ruského autora Nikolaje Semjonoviče Leskova. Tragický příběh titulní hrdinky, jež se z nevydařeného manželství snaží uniknout zločinem, zasadil spisovatel do Prahy druhé poloviny 19. století. Při psaní se inspiroval skutečným kriminálním případem.

Protagonistka Kateřina Hilderbrantová sice sňatkem získala vysoké společenské postavení, zároveň tím ale uzavřela kapitolu svého mládí, přesto se kýžené svobody vzdát nehodlá. Všechna rozhodnutí a omezení, která se dějí bez možnosti protestovat, ji pomalu vedou k revoltě, kterou vezme svůj osud pevně do svých rukou. V hlavních rolích dramatu se objeví Natálie Řehořová, Tomáš Petřík a Luboš Veselý.

Chcete se zúčastnit inscenace Lady Macbeth z Újezdu v pondělí 22. června? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 1x2 vstupenky.

Soutěžní otázka:

Jak se jmenuje autor literární předlohy Lady Macbeth Mcenského újezdu?

A) Vladimir Nabokov

B) Lev Nikolajevič Tolstoj

C) Nikolaj Semjonovič Leskov

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vyhlásíme v pondělí 1. června. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Švandovo divadlo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!