Podcast Terezy Ramba, přemýšlivá beletrie i architektonické přednášky. Nabízíme kulturní tipy na týden od 18. do 24. května

Podcast Terezy Ramba, přemýšlivá beletrie i architektonické přednášky. Nabízíme kulturní tipy na týden od 18. do 24. května 

V tomto týdnu se můžete těšit na nový díl podcastu Terezy Ramba, či druhou sérii reality show z prostředí realitních makléřů. K četbě se nabízí knižní novinka japonského autora a vaše večery může vyplnit Star Trek či Králova přízeň. Podívejte se na naše týdenní tipy na kulturní aktivity (nejen) z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Selling Sunset: 2. série reality show ze života realitních makléřů

Odpočinkový reality-TV seriál ze života makléřů se rozrost již o druhou sérii. Reality show Selling Sunsetnahlíží za oponu života elitních realitních makléřů z firmy Oppenheim Group, která se specializuje na prodej luxusních nemovitostí majetným kupcům v Los Angels. Když se do týmu přidá nový člen, atmosféra se stane téměř hmatatelnou. Na novou sérii se můžete těšit už v pátek 22. května na Netflixu. Do té doby můžete prozkoumat další reality shows z našeho výběru.

Než pravda vyjde najevo: Filozofická beletrie japonského autora

Po knižní prvotině autora Tošikazu Kawaguči Než vystydne káva z roku 2019 přichází japonský spisovatel s druhým očekávaným bestsellerem Než vyjde pravda najevo. Beletrie zavádí čtenáře do japonské kavárny Funiculi, která umožnila cestovat v čase. Pro návrat se tentokrát rozhodnou čtyři muži, kteří se touží znovu shledat se svými blízkými. V prvním díle knihy pochopili, že život může vychladnout stejně rychle jako káva a teď chtějí svým milovaným něco naposledy sdělit. Pouze takto mohou znovu změnit svůj pohled na život a znovu nalézt štěstí. Přemýšlivý příběh vychází dnes v pondělí 18. května. Knihu můžete zakoupit třeba zde.

Do duší (a taky do uší): Podcast Terezy Ramba každé pondělí

Týden můžete započít kulturně hned od pondělí. To je dnem, kdy vychází nové díly seriálového podcastu české herečky Terezy Ramba Do uší. Podcast vznikl náhodou poté, co Tereza četla na svém instagramovém profilu ze své debutové knihy Dobrodruhům, aby rozveselila své sledující. Od té doby společně s manželem Matyášem začali ze svého obývacího pokoje nahrávat krátká podcastová povídáníPilotní díl ze soboty 18. dubna byl na téma strach, ve druhé epizodě hostovala Dagmar Havlovátřetí díl z pondělí 4. května se společně s Tomášem Kociánem věnoval Člověku v tísní a Tomovým misím v Páistánu, Afgánistánu a Sýrii. Poslední pokračování z pondělí 11. května se zabývalo tématem vrcholového sportu. Co si Tereza připravila na pondělí 18. května se dozvíte od 19:00. Podcasty jsou dostupné ze Spotify, Apple podcastů i YouTube.

 

CAMP: Přednášky, diskuze i kvíz

V oblasti kultury je vidět mírně rozvolnění a návrat do běžného života. Centrum architektury a městského plánování (CAMP) oznámilo, že v úterý 26. května znovuotevře kavárnu, čítárnu a interaktivní mapovou výstavuDvě Prahy pro veřejnost. Do té doby však proběhne většina plánovaných akcí ve virtuálním prostoru. Organizátoři připravili pestrou škálu aktivit až do konce května – přednášky, diskuze, kvízy, talk show i konferenci, které budou diváci moct sledovat online z pohodlí domova. Dnes na pondělí 18. května je naplánována přednáška Urban talks + Virtual Design Festival: Kengo Kuma. V úterý je na programu diskuze Rethink Architecture: Energy. Ve středu bude následovat přednáška Urban Talks s Carlem Rattim Ve čtvrtek 21. května se pak můžete zúčastnit kvízu Praha, jak ji znáte? II. Veškerá povídání můžete sledovat na YouTube kanále či facebookové stránce CAMP. Novinkou je i série filmů zaměřených na architekturu, urbanismus a život ve městě, které jsou dostupné zdarma na platformě DAFilms.

Star Trek, Králova přízeň a poslední díl Shreka: Týdenní televizní výběr

Na tento týden jsou na televizním programu animované pohádky, historické drama i sci-fi kultovka. V pátek 22. května stojí volba mezi animovanou americkou pohádkou Medvědí bratři na Nova Cinema a sci-fi snímek Star Trek na Prima COOL. Medvědí bratři vypráví o rodu, který se už léta pokouší zabíjet medvědy. Jednomu z bratrů se však zabití medvěda stane osudným a sám se promění v tuto lovenou zvěř. Ve zvířecí podobě musí pochopit, co znamená láska, naděje a přátelství. Notoricky známý americký snímek Star Trek začíná zničením domovské planety Romula Nera. Ten se rozhodne pomstít jednomu z údajných pachatelů, velvyslanci Spockovi, stejnou medicícnou – zničením jeho planety Vulcan. Cestou ho provází posádka vesmírné lodi Enterprise v čele s problémovým a neohroženým důstojníkem Jamesem T. Kirkem, budoucím nejslavnějším kapitánem hvězdné flotily.

V sobotu 23. května by vám pak neměl uniknout historické drama o vládě anglického krále Jindřicha VIII pod názvem Králova přízeň na Nova Cinema. Když král pochopí, že jeho choť Kateřina Aragonská mu nedá mužského potomka, začne se poohlížet jinde. Šlechtici Thomas Howard a Thomas Boleyn začnou spřádat plán, jak krále oženit s Annou Boleynovou. Ta zpočátku odmítá, později na plán přistoupí. Královi však do oka padne Annina dcera Marie.To Annu popudí a začne intrikovat, aby se královnou Anglii stala ona sama. Přesto její život dopadne velmi tragicky. Komediální alternativou na sobotní večer je poslední díl o zlobrovi Shrek: Zvonec a konec. V závěru zelené pohádky je Shrek už znuděný životem otce a celebrity, rozhodne se opět získat reputaci respektovaného zlobra a podepíše smlouvu s Rampelníkem, který touží po království Za sedmero horami. Prohnaný Rampelník vše navlékne tak, aby se Shrek vůbec nenarodil a ten má pak pouhý den, aby vše zachránil. Čtvrtý příběh o Shrekovi bude na Prima COOL.

 

Mint Market Pardubice: Jarní blešák proběhne v sobotu

Venkovních akcí přibývá a do našich článků se dostává víc tipů z kultury mimo domov. Dneska máme tip pro obyvatele Pardubic a okolíV sobotu 23. května proběhne ve venkovních prostorách areálu Automatických mlýnů bleší trh s nepřeberným množství pečlivě vybraných kousků – český design, móda, šperky a vybrané delikatesy. Návštěvníci budou muset dodržovat určitá pravidla a hygienická opatření. Stánky mezi s sebou mají dvoumetrovou mezeru, prodejci budou mít roušky i rukavice a dezinfekce bude na místě. Roušky a odstupy jsou očekávány i od zákazníků. Vstup je tradičně zdarma. Akce dnes proběhne od 10:00 do 18:00 hodin. Více informací naleznete na této události.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na předchozí tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!