Letní filmová škola bude. Zkrátí se na šest dnů

Letní filmová škola bude. Zkrátí se na šest dnů 

Letní filmová škola v Uherském Hradišti se letos uskuteční od 7. do 12. srpna. Organizátoři se festival rozhodli zkrátit s ohledem na mimořádnou situaci v souvislosti s koronavirovou pandemií.

Vzhledem k uvolňování vládních opatření, které by od 25. května mohlo povolit konání akcí s účastí do 500 osob, se v srpnu uskuteční Letní filmová škola. V případě nepříznivého vývoje aktuální situace by se festival přesunul na příští rok, zakoupené akreditace by zůstaly v platnosti.

Zkrácená délka šesti festivalových dnů zasáhne do letošního programu, pořadatelé se ale rozhodli zachovat všechny dosavadní sekce, které nabídnou stejnou měrou archivní i současné snímky. V pozměněné podobě se uskuteční i letní kina a doprovodný program, který bude zahrnovat výstavy, koncerty, divadelní představení nebo akce pro nejmenší.

 


Z hlavního programu je zatím známa sekce Terra festivalis, jež se tentokrát zaměří na izraelskou kinematografii. Promítat se bude devět tamějších filmů včetně romance Tel Aviv v plamenech či dramatu Pracující žena. V předpremiéře festival uvede polský snímek z církevního prostředí Corpus Christi, který byl nominován na Oscara za nejlepší neanglický film.  

Za přísných hygienických podmínek bude festival zprostředkovávat různé typy ubytování. Informace o jednotlivých ubytovacích zařízeních organizátoři zveřejní souběžně se spuštěním akreditací. Ty budou dostupné nejspíše na začátku července, přesný termín Filmovka uvede na svém webu a sociálních sítích.

„Jsem přesvědčená o tom, že to bude ročník, na který nikdo nezapomene a atmosféra v sálech bude osobnější a srdečnější než obvykle. Veškerých příprav se zhostíme s největší možnou zodpovědností k našim návštěvníkům, hostům, partnerům i obyvatelům města tak, abychom naši milovanou Filmovku oslavili ve zdraví, lásce, radosti ze setkání a nových objevů,“ nechala se slyšet ředitelka LFŠ Radana Korená.

Foto: LFŠ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!