Koncerty Patti Smith a Nicka Masona se odkládají na příští rok

Koncerty Patti Smith a Nicka Masona se odkládají na příští rok 

Vystoupení americké zpěvačky Patti Smith ani britského hudebníka a spoluzakladatele kapely Pink Floyd Nicka Masona se v letošním roce v tuzemsku už nedočkáme. Termíny obou koncertů byly přesunuty na rok 2021.

V souvislosti s celosvětovou pandemií koronaviru se v letošním roce neuskuteční pražské koncerty Patti Smith a Nicka Masona, původně plánované na červencové termíny. Pořádají agentura 10:15 Entertainment to uvedla na svých sociálních sítích.

Vystoupení Patti Smith se bude konat 13. července 2021. Vstupenky zakoupené na letošní termín zůstávají v platnosti. Interpretka, jež je i známou básnířkou a aktivistkou, měla v české metropoli vystoupit po pěti letech. Na koncertě v příštím roce ji v komorní sestavě doprovodí Tony Shanahan na basu a klávesy, Seb Rochford na bicí a zpěvaččin syn Jackson Smith na kytaru.

Zpěvačka započala svou dráhu v sedmdesátých letech, kdy se stala součástí komunity okolo legendárního klubu CBGB. Své debutové album Horses nahrála se svou kapelou Patti Smith Group, kde v té době působil i nedávno zesnulý český hudebník Ivan Král. Koncertní turné bylo naplánováno právě k oslavě čtyřicátého výročí vydání desky.

Na 23. května příštího roku byl ze strany organizátorů přesunut termín koncertu Nicka Masona. Vstupenky jsou nadále v platnosti a k dispozici v předprodeji. Na šňůře, na kterou se muzikant vydá se svou formací Saucerful of Secrets vzniklou před dvěma lety, představí rané písně původních Pink Floyd z přelomu šedesátých a sedmdesátých let.

Z původního složení kapely hraje v Saucerful of Secrets kromě zmíněného bubeníka i kytarista Lee Harris, doplňují je kytarista Gary Kemp ze skupiny Spandau Ballet, dlouholetý spolupracovník Pink Floyd baskytarista Guy Pratt a klávesista Dom Beken.

Foto: Facebook Patti Smith

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!