Plošné testy a prvotřídní kultura online. Český Krumlov pomůže ve čtvrtek 14. května na všech frontách

Plošné testy a prvotřídní kultura online. Český Krumlov pomůže ve čtvrtek 14. května na všech frontách 

Prevenci s kulturou spojí organizátoři unikátní akce ve čtvrtek 14. května v Českém Krumlově. Zájemci budou mít k dispozici testy, které zjišťují protilátky proti koronaviru. Preventivní akci doprovodí koncerty známých osobností přenášené online.

Zdravotní sestry z Nemocnice Český Krumlov budou provádět testy na IGG a IGM protilátky od 15 do 21 hodin. Výsledky mají určit, zda dotyční prodělali onemocnění covid-19 a mají v krvi přítomnost protilátek. Veřejnou akci s maximální kapacitou 1500 lidí pořádá ve spolupráci s městem Český Krumlov a Nemocnicí Český Krumlov laboratoř Nextclinic a novinář Jan Tuna s pořadem A DOST!. Klíčovými partnery jsou také Českokrumlovská televize, hotel Růže a společnost Ticketstream.

Vyšetření od 17 hodin doprovodí série koncertů, které budou kvůli vládním opatřením diváci sledovat online na webu Ticketstream.cz. V tamní Seminární zahradě vystoupí operní pěvkyně Dagmar Pecková, hudebník Ondřej Gregor BrzobohatýOndřej RumlXavier BaumaxaVasilův Rubáš, Epydemye nebo domácí kapela Chlapi v sobě.

Veřejné testování je pro samoplátce a není hrazeno pojišťovnou. Zjištění protilátek bude stát 1 199 korun, část z ceny poputuje na podporu českokrumlovské nemocnice, kultury ve městě a úhradu nákladů města spojených s koronavirovou krizí. Zájemci o vyšetření se musí na odběry objednat prostřednictvím webové aplikace, která je k dispozici na https://www.nextlifeapp.cz/balicky/jsem-proti-onemocneni-covid-19-jiz-imunni. Účastnit se mohou zdraví lidé, u kterých se neprojevují příznaky onemocnění.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!