Norští Hurra Torpedo to rozjeli na brněnské Flédě

Norští Hurra Torpedo to rozjeli na brněnské Flédě 

Hurra Torpedo je norská hudební skupina, jejíž živý koncert jen tak nezapomene snad žádný fanoušek. Kapela je totiž přímo charakteristická tím, že si pomáhá hrou na domácí spotřebiče. Při koncertě tak není nouze o pračky, myčky, sporáky, toustovače, bubny, mixéry, sušáky na prádlo nebo trubky.

Brněnská Fléda se včera otřásala v základech. Na začátku večera fanoušky rozehřála nekompromisní čtyřčlenná skupinka To žluté, co máte na kalhotkách. Robin Kvapil, Matěj Sýkora, Ryba a Kočičí princ s punčochami na hlavách a osobitým stylem nezpomněli před brněnským publikem zanotovat například svou oblíbenou skladbu Brno, Jitrnice, Oh, Mc Donald nebo Trampskou Odyssesu. 

Čas přišel i na norské trio ve složení Egil Hegerberg, Kristopher Schau a Aslag Guttormsgaard, zkrátka Hurra Torpedo. Vznikli v roce 1993 a hrají dodnes se stále větší popularitou. Vydali zatím 4 alba (1 vinylová deska, 1 kazeta a 2 CD). Jejich tepláková image, alternativní rok, covery známých songů a třískání do starých spotřebičů bavilo Flédu pozbytek večera. Nechyběla ani pořádná česká koleda Půjdem spolu do Betléma, kterou se na české scéně značně zviditelnili v letošní vánoční kampani jednoho z prodejců elektrospotřebičů. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!