Novoměstská radnice v Praze se otevírá v pondělí, zpřístupní vyhlídku i Café Neustadt

Novoměstská radnice v Praze se otevírá v pondělí, zpřístupní vyhlídku i Café Neustadt 

V souvislosti s uvolňováním vládních opatření, které se 11. května dotknou mimo jiné muzeí, galerií či akcí do účasti sta osob, se v pondělí otevírají prostory Novoměstské radnice v Praze. Návštěvníci budou moci znovu zavítat do expozice Nového Města, na vyhlídku, Neviditelnou výstavu i zahrádku kavárny Neustadt.

S velkou úlevou vítáme další fázi uvolňování koronavirových omezení a těšíme se snad více než kdy jindy na letošní návštěvníky. Vzhledem k situaci počítáme především s turisty tuzemskými, výletníky, ale také Pražany,“ nechal se slyšet ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta. „Znovuotevření některých částí Novoměstské radnice vnímáme jako slibný signál pro návrat do běžného provozu, který je plný akcí, festivalů, koncertů, výstav a konferencí,“ dodal.

Za dodržení hygienických podmínek se návštěvníci budou moci podívat na ochoz radniční věže s výhledem na panoramata hlavního města, do expozice historie čtvrti v někdejším bytě věžníka nebo třeba na Neviditelnou výstavu, kde si můžou vyzkoušet život nevidomých v absolutní tmě.

Znovuotevření Neviditelné výstavy plánujeme od dvanácti hodin. Květnové rezervace přijímáme formou emailu nebo na telefonním čísle 777 787 064, a to od 4. do 7. května od 10 do 16 hodin. Hodinové prohlídky expozice jsou po patnácti minutách, skupina bude čítat pouze k sobě patřící návštěvníky a jejich průvodce bude mít štít,“ uvedla vedoucí výstavy Rita Küü.

Na nádvoří radnice se zpřístupní také Café Neustadt, respektive jeho venkovní prostory. Ve všední dny bude otevřeno od 9 do 23 hodin, v sobotu mezi 10. a 23. hodinou a v neděli od 10 do 20 hodin.

Foto: NRP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!