Paměti tatínka na mateřské, Na slovo s Jaroslavem Kmentou a J. N. Novákem a české road movie na ČT2. Nabízíme kulturní tipy na středu 6. května

Paměti tatínka na mateřské, Na slovo s Jaroslavem Kmentou a J. N. Novákem a české road movie na ČT2. Nabízíme kulturní tipy na středu 6. května 

Ve středu můžete začít čtvrtou sérií komediálního sitkomu Workin‘ Moms, přečíst si zábavné historky ze života otce na mateřské dovolené, poslechnout si nový singl Xindla X či sjet do autokina na snímek Jumanji: Další level. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Workin' Moms: 4. série na Netflixu

Komediální sitkomový seriál Zpátky do práce (Wokin‘ Moms) je rozšířen o již čtvrtou sérii. Srdcem kanadského seriálu jsou čtyři matky z prostředí současného Toronta, kterým skončila mateřská dovolená, a ony se musí vrátit do pracovního procesu. Seriál humorným způsobem mapuje jejich pokusy o zdolávání dětí, šéfů, lásky i života obecně. Odpočinková seriál baví diváky již od roku 2017, kdy byla uveřejněna první série. Dnes ve středu 6. května přibude na Netflixu již série čtvrtá o osmi epizodách. Je na co se těšit.

Hovínko na dortu: Unavený otec o svých rodičovských zkušenostech

Jaké to je být mužem na mateřské dovolené? O tom s humorem a nadhledem vypráví spisovatel Tomáš Kapras ve své knize Hovínko na dortusouboru osmadvaceti krátkých povídek ze života šestičlenné rodiny. Hlavní postavou je lehce unavený otec, který neohroženě krotí své téměř neunavitelné děti. Občas se něco pokazí, občas otec zažije dobrodružství, jako tomu bylo, když si sám odrodil třetího syna. Kniha čtenáře pobaví a dodá motivaci ke zvládání únavných rodičovských povinností. Hovínko na dortu doplněné o autentické komentáře autorových ratolestí vyšlo v pondělí 4. května a objednat si jej můžete například zde.

Xindl X: Nový singl Něco je ve vzduchu hovoří o solidaritě a sounáležitosti

Současná situace podnítila k tvorbě zpěváka, textaře a hudebníka Ondřeje Ládka alias Xindla X, který vydává novou poetickou zpověď, ve které mapuje obraz světa. Nový singl Něco je ve vzduchu humorným způsobem umělcovi vlastním hovoří o pocitech z této podivné doby, kdy mezi lidmi vládne strach i solidarita. Zároveň jde o první vlaštovku z připravovaného alba, kterou textař plánuje pokřtít příští rok na svém koncertě v prostorách O2 areny. K písni umělce inspirovala soudržnost národa v krizi: „Lidé, co pro své okolí šíjí roušky a vyrábí respirátory,dobrovolníci, co pod Červeným křížem a dalšími organizacemi vyráží pomáhat seniorům. Jiní se skládají na potřebné, i když vědí, že sami budou v příštích měsících v nouzi,“ říká s obdivem Ondřej.

Kultura on air: Na slovo s Jaroslavem Kmentou a J. N. Novákem

V Rock Café si teď nějakou dobu nic neobjednáme, zato mezi zdmi hudební kavárny začala vznikat série online streamů, které přinášejí rozhovory se zajímavými osobnostmi zejména umělecké scény – divadelníky, hudebníky i výtvarníky. V rámci podpory kultury se tak můžete dozvědět něco ze zákulisí práce herců, muzikantů, výtvarníků, kurátorů, ale i zvukařů a osvětlovačů. Dnes, 6. května budou diváci svědky rozhovoru hned se dvěma osobnostmi. Prvním z nich je Jaroslav Kmenta, známý investigativní žurnalista a výrazný publicista politické scény. Duo doplní Jan Nosek Novák, scénárista Kmentovy publikace a herec z divadla RePublika. Debatu povede Vladan Vaněk. Rozhovor můžete sledovat živě na našem facebooku od 18:00.

Jumanji: Další level v provizorním autokině na střeše OC Černý most

S autokiny dnes jako kdyby se roztrhl pytel. Jedno provizorní vyrostlo za podpory Xiaomi Česko a Óčku na střeše Centra Černý most. V pondělí 4. května kino odstartovalo s devátým snímkem Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu. Na úterý 5. května si organizátoři připravili promítání české komedie Ženy v běhu. Dnes ve středu 6. května se mohou návštěvníci nového autokina těšit na akční komedii z prostředí video hry Jumanji: Další level. Martha, Bethany a Fridge se po době opět vracejí do hry, aby našli zmizelého Spencera. Shledávají však, že hra se od jejich časů změnila a je teď mnohem náročnější. Svět Jumanji se z všudypřítomné džungle proměnil na rozpálené pouště a zasněžená pohoří plné nových rizik a nástrah. Filmy začínají vždy ve 20:00, vjezd na střechu je otevřen od 19:15. Odkaz na vstupenky naleznete na této události.

Přednáška CAMP: Tomáš Hudeček o řízení a správě města

V oblasti kultury je vidět mírně rozvolnění a návrat do běžného života. Centrum architektury a městského plánování (CAMP) oznámilo, že v úterý 26. května znovuotevře kavárnu, čítárnu a interaktivní mapovou výstavuDvě Prahy pro veřejnost. Do té doby však proběhne většina plánovaných akcí ve virtuálním prostoru. Organizátoři připravili pestrou škálu aktivit až do konce května – přednášky, diskuze, kvízy, talk show i konferenci, které budou diváci moct sledovat online z pohodlí domova. Dnes na středu 6. května je naplánována přednáška Tomáše Hudečka o řízení a správě města. Tomášovo povídání můžete sledovat na YouTube kanále či facebookové stránce CAMP. Novinkou je i série filmů zaměřených na architekturu, urbanismus a život ve městě, které jsou dostupné zdarma na platformě DAFilms.

Trabantem tam a zase zpátky: Český road movie na ČT2

Televizní obrazovky dnes večer oživí český dokumentární road movie Trabantem Tam a zase zpátky. Snímek Dana Přibáňa uzavírá cesty žlutých trabantů napříč kontinenty ve velkém stylu. Skupina mužů jede z Indie až domů, překonávají Himaláje i diktatury, lámou výškové rekordy a prchají před policií. Česko-slovensko polská posádka cestovatelů s nástrahami bojuje s černým humorem a sebeironií, občas na hraně politické korektnosti. Oblíbený dokumentární film pro cestovatele dokazuje, že není potřeba vlastnit velký kapitál na to, aby se člověk podíval do světa. Komediální road movie Trabantem tam a zase zpátky bude odvysíláno ve středu 6. května od 20:00 na ČT2.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na úterní tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!