Nové Star Wars natočí oscarový Taika Waititi, s textem mu pomůže scenáristka Mendesova 1917

Nové Star Wars natočí oscarový Taika Waititi, s textem mu pomůže scenáristka Mendesova 1917 

Návrat do předaleké Galaxie zrežíruje oceňovaný Taika Waititi. Společnosti Disney a Lucasfilm to potvrdily v příspěvku na sociálních sítích. Scenárista a režisér naposledy zabodoval se snímkem Králíček Jojo nebo marvelovkou Thor: Ragnarok. Nový film ze světa Star Wars napíše s Krysty Wilson-Cairns.

Přesně 4. května v den Star Wars potvrdil Disney informaci, o které se mluvilo od té doby, co Waititi zrežíroval několik epizod seriálu Mandalorian. V sérii o nájemném lovci, která patří do vedlejších linek příběhu Hvězdných válek, namluvil i jednu z postav, droida IG-11. Do Čech samotný Mandalorian nedorazil, jelikož služba Disney+ není zatím v ČR dostupná.

V testu novozélandský rodák evidentně uspěl, a proto mu shora přišla nabídka na další film v hlavní sérii. O příběhu pochopitelně nevíme zatím nic. Scénář k filmu ale napíše sám Waititi s pomocí Krysty Wilson-Cairns, která získala cenu BAFTA za snímek 1917 a Oscara ji s režisérem Samem Mandesem vyfoukl až Parazit.

Zlatou sošku ale získal sám Taika Waititi, kterého Akademie ocenila v kategorii nejlepší adaptovaný scénář. Autor přetvořil na plátna knihu Caging Skies od Christine Leunens, Králíčka Jojo zrežíroval a ve filmu navíc ztvárnil satirickou verzi Adolfa Hitlera. Diváci ale mohou Waititiho práci znát i z výborného Thora: Ragnarok, k němuž režisér připravuje pokračování v rámci čtvrté fáze Marvel Cinematic Universe s podtitulem Love and Thunder. Na letošek se chystá také jeho adaptace šest let staré sportovní komedie Next Goal WinsElisabeth Moss, Armiem Hammerem a Michaelem Fassbenderem. Ta pojednává o nejhorší porážce fotbalové reprezentace Americké Samoy v kvalifikaci na mistrovstvá světa pořádané v roce 2002 v Jižní Koreji a Japonsku.

Podle Disneyho dělají na jiných Star Wars projektech aktuálně ještě režisér J. D. Dillard (seriál Outsider) a Rian Johnson, který natočil Posledního z Jediů nebo povedenou detektivní komedii Na nože. Poslední snímek v hlavní sérii Star Wars Vzestup Skywalkera měl premiéru v prosinci 2019 pod režijním vedením J. J. Abramse.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!