S autem V síti, Plastici i filharmonie na doma a MeetFactory o Nespavosti. Nabízíme kulturní tipy na úterý 28. dubna

S autem V síti, Plastici i filharmonie na doma a MeetFactory o Nespavosti. Nabízíme kulturní tipy na úterý 28. dubna 

V úterý zaparkujte V síti na Žižkově, poslouchejte filharmonii nebo Plastic People a nechte se unášet intelektuální Nespavostí. Inspirujeme vás každodenními tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

V síti - v autokině na Žižkově

3 dospělé herečky s dětskými rysy, jejich 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří "dvanáctiletých dívek", které se vydaly na sociální sítě a v přímém přenosu prožívají zkušenost dětí v online chatovacích místnostech.

Dokument V síti je radikálním experimentem, který ještě před dotočením stihl ve společnosti rezonovat a upozornit na tabu sexuálního obtěžování dětí. Nyní film, který nedávno vstoupil do kin (ta bohužel mezitím přerušila svou činnost), máte možnost zhlédnout s plnohodnotným filmovým zážitkem díky drive-in multižánrovému festivalu Art Parking. Film V síti uvidíte na Nákladovém nádraží Žižkov. Dokument jsme mimochodem viděli a hodnotili v únoru.

PKF – Prague Philharmonia

Je libo Mozart, Martinů nebo Janáček? Díky #kulturažije si můžete pustit z pohodlí domova PKF – Prague Philharmonia s Janem Fišerem a smyčcovým ansámblem. PKF – Prague Philharmonia je české hudební komorní těleso složené z mladých absolventů hudebních škol. Vznikla v roce 1994 z iniciativy dirigenta Jiřího Bělohlávka pod původním názvem Pražská komorní filharmonie. Dnes patři mezi nejrespektovanější nejen české, ale i světové orchestry. Koncert můžete sledovat na Mall.tv.

Hrajeme do oken | Farma v jeskyni: Noc ve městě

Ze střechy Centra současného umění DOX u vzducholodi Gulliver zahrají špičkoví jazzoví muzikanti Marcel Bárta, Štěpán Janoušek, Jan Chalupa a performerka Hana Varadzinová. Užijte si živý stream večerního koncertu hudby ze stejnojmenného performance - sledujte od osmi hodin na Mall.tv.

Plastici u vás doma

The Plastic People of the Universe ve složení Josef Janíček, Vratislav Brabenec, Jaroslav Kvasnička, Johnny Judl Jr. a David Babka. Legendy české undergroundové scény, které se nesmazatelně zapsaly do kulturní historie naší země, zahrají v úterý od osmi hodin večer na platformě Kultura doma. Skupina, jež za minulého režimu hrála na utajovaných koncertech, ale i v Bílém domě pro Václava Havla a Billa Clintona, se představí na den sedmdesátých sedmých narozenin Vratislava Brabence.

Dámská jízda v Divadle v Celetné

Pravidelně každé úterý a sobotu vysílá Divadlo v Celetné. První tváří pořadu se stal Martin Hofmann, který se s diváky vítal v rámci live streamů několikrát, dokonce s nimi slavil i své narozeniny. Nejnovější díl live stream rozhovorů v Divadle v Celetné bude patřit třem ženám - Jitce Čvančarové, Jitce Nerudové a Martině Prášilové. Zkrátka dámská jízda nejen o Běsech! Stream proběhne na facebookových stránkách divadla od osmi hodin.

MeetFactory - Nespavost

Příběh bezejmenné ženy, která se v noci místo spánku věnuje četbě klasické literatury. Její noční výlety za Tolstého Annou Kareninou či Sexusem Henryho Millera, kterým postupně čím dál víc propadá, ji přivádějí až na samý pokraj života a smrti. Zároveň se jí však podaří nahlédnout vězení, ve kterém dosud, ač zaopatřená, svobodná a spokojená, dobrovolně žila. Úterní live stream inscenace Nespavost je neobvyklá tím, že se na ní podepsali společným dílem čtyři výrazní režiséři MeetFactory - Lucie Ferenzová, Viktorie Čermáková, Radim Špaček, Miroslav Bambušek. Jejich jedinečný experiment v duchu magického realismu můžete sledovat na YouTube.

Kultura on air: Na slovo s Ladislavem Heryánem

A na konec trochu undergroundového optimismu! Rock Café přinese debatu s Ladislavem Heryánem - s jednou z nejznámějších a nejvýraznějších osobností z církevního prostředí. Heryán je kněz římskokatolické církve, salesián a autor několika knih, který působí jak v Praze, tak na univerzitách a dokonce i na vybraných věznicích v ČR. Jeho jméno je také spjato s českou undergroundovou scénou, třeba s Filipem Topolem z Psích Vojáků, s I. M. Jirousem přezdívaným magor nebo i Václavem Havlem. I proto je přezdíván "pastorem undergroundu". Sledujte zajímavou a inspirativní debatu na téma církev, hudební scéna, ale i současná krize z perspektivy Ladislava Heryána.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na pondělní tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

Foto zdroj: Hypermarket Film

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!