Do třetice všeho dobrého. Kapela Slza vydává ambiciózní desku 3, autorskou prvotinu zpěváka Lexy

Do třetice všeho dobrého. Kapela Slza vydává ambiciózní desku 3, autorskou prvotinu zpěváka Lexy 

Energické a hudebně vyspělé. Takové má být v pořadí třetí album hudebního dua Slza, které vychází v pátek 24. dubna. Zpěvák Lexa se na něm premiérově představí jako autor.

Dlouho očekávané dílo dostalo symbolický název 3 a fanoušci Slzy už z něho mohli slyšet ochutnávku v podobě singlu Žár, který si můžete i vy pustit níže. Petr Lexa a Lukáš Bundil při tvorbě desky spojili síly s britskými producenty Oliverem Somem, Eddem Hollowayem a Nickem Atkinsonem. Dvouletá práce bude těžit nejen z moderního zvuku, ale i autorství zpěváka Lexy, který se hlouběji zapojil do tvůrčího procesu a napsal společně s kolegou Bundilem na "trojku" texty a hudbu. Oba členové kapely zároveň upřesňují, že album nemá ucelenou koncepci a je výběrem toho nejlepšího, co za uplynulé období vytvořili.

"Snažili jsme se zkrátka udělat album s deseti co nejlepšími písničkami a ničím se při tvorbě neomezovat. Rozhodli jsme se vystoupit ze všech našich komfortních zón, protože jsme cítili, že pokud nezměníme způsob práce, nikam se jako kapela neposuneme a přestane nás to dříve nebo později bavit," dodávají Lexa s Bundilem.

Na textech desky 3 se znovu podílel i Ondřej Ládek alias Xindl X. Mnohá slova budou ale především osobní zpovědí Petra Lexy. Při tvorbě si nechal radit například od Igora Timka z kapely No Name a přiznal, že s některými texty bojoval více než s jinými. Mezi řádky podle něj fanoušci najdou vzpomínky na dětství, bývalé vztahy nebo strasti a slasti všedního života. 

Slza, inspirovaná světovou pop music, si poprvé užila práci se zahraničními producenty. Období vnímá jako fantastické dvouleté období plné uvolněnosti, nadšení a radosti z tvorby. Jak v londýnském nahrávacím studiu Edda Hollowaye, tak v berlínském u anglického producenta Olivera Soma. Deska 3 vychází v pátek 24. dubna.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!