Sněhurka a lovec, koncert Rybičky 48 a Partička na vzduchu. Nabízíme kulturní tipy na víkend 18. a 19. dubna

Sněhurka a lovec, koncert Rybičky 48 a Partička na vzduchu. Nabízíme kulturní tipy na víkend 18. a 19. dubna 

Sněhurka a lovec se spojí proti mocné královně, zahrají Rybičky 48 a Partička bude improvizovat. Víkend bude opravdu bohatý, podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz

Vybíráme za vás televizní bijáky

Sobotní večer bude patřit pohádkovému remaku Sněhurka a lovec nebo sci-fi trilleru z nedaleké budoucnosti The Circle.

Krásná a mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše. Stává se královnou, a zdá se, že po smrti krále již v její cestě za mocí a věčnou krásou a mládím vůbec nic nestojí. Ovšem podle proroctví kouzelného zrcadla je tu ještě jedna hrozba - její nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart), která navíc zrovna utekla z domácího vězení. Ravenna si tak najme lovce (Chris Hemsworth), aby dívku vystopoval v Temném lese a přivedl ji zpět. Zdá se ovšem, že Sněhurka není jen obyčejnou kráskou v nesnázích. Dokáže s pomocí sedmi trpaslíků zachránit říši před temnotou? Sledovat věčný boj dobra a zla můžete v sobotu na Nově od 20:20.

Nebo si pusťte Prima Max, kde je na programu v sobotu od 20:00 Circle: Uzavřený kruh. Emma Watson se vydá do blízké budoucnosti, kde se v roli ambiciózní Mae stane součástí největší a nejúspěšnější high-tech společnosti The Circle.

Vizionář a zakladatel Eamon (Tom Hanks) věří, že The Circle může nastolit svět bez válek, kriminality, nepřátelství… zkrátka vytvořit ráj na zemi pomocí nejnovějších technologií, včetně sledovacích kamer a sociálních sítí. Mae zpočátku sice pochybuje o lidech ve firmě, postupně se ale sžívá s firemní kulturou a dokonce ve své práci exceluje. Do firmy se čím dál tím víc zapojuje a o to více tím trpí její skutečné vztahy - s rodiči i kamarádem Mercerem (Ellar Coltrane). Sci-fi triller The Circle můžete také zhlédnout na Netflixu. Nejprve si ale přečtěte naši recenzi.

Nedělní večer bude opravdu akční. Můžete spolu s Nicole Kidman a Seanem Pennem vyšetřovat spiknutí proti hlavě státu ve filmu Tlumočnice, nebo se stát členem elitního týmu profesionálů G. I. Joe.

Slyšela co neměla. Tlumočnice OSN Silvia Broom náhodou zaslechne rozhovor v neobvyklém africkém dialektu, jemuž kromě ní rozumí jen málokdo a jehož obsahem byla plánovaná vražda jistého afrického prezidenta. Silvia se po tomto svědectví stává terčem neznámých vrahů a její život je ve skutečném ohrožení, přestože je pod ochranou FBI. Agent Tobin Keller začne zkoumat minulost své chráněnky a pojímá podezření, že je do celého spiknutí ona sama zapletená. V hlavních rolích excelují Nicole Kidman a Sean Penn - již v neděli ve 20:00 na Nova Cinema.

Mezinárodní špionážní organizace, která používá nejvyspělejší technologie a nejprověřenější lidi k tomu, aby bojovala se zlem po celém světě. To je elitní tým profesionálů G. I. Joe. Vůdčí osobností je voják Duke (Channing Tatum), který se k jednotce G. I. Joe připojil poté, co mu organizace zachránila život. V hledáčku této organizace je zbrojařská firma Destro a hlavně záhadná organizace zvaná Kobra, jejíž aktivity kormidlují svět ke stále většímu chaosu.

Akční výpravný snímek vznikl na motivy plastových figurek bojovníků od společnosti Hasbro. Jeden důvod navíc, proč si film pustit - vydáte se do kulis Starého města, kde proběhne jedna z klíčových automobilových honiček. Pusťte si Prima Cool ve 20:00.

Rybičky 48 - Corontena Show Live!

Kapela Rybičky 48 se připravuje na speciální livestreamový koncert na velké scéně, kde odehraje opravdový set se vším všudy, včetně světelných efektů a pyrotechniky. Koncert se odehraje 18. dubna od 20:00 a skupina se vzdá celého svého honoráře ve prospěch Českého červeného kříže, který za finanční dar pořídí ochranné pomůcky a další nezbytné vybavení pro domovy seniorů. Právě senioři v současné době patří k nejohroženějším skupinám. Sledovat koncert můžete po zakoupení vstupenky na Ticketstreamu. Více o tom, jak pomoct, najdete v našem článku. Mezitím si poslechněte singl Muži.

Jazz and Blues Club Ungelt: Luboš Andršt

Rodinný jazzový a bluesový klub s dlouholetou tradicí Jazz and Blues Club Ungelt začne streamovat své koncerty online. Jako první zahráli v pátek Charlie Slavík Revue, sobotní večer bude patřit kytarové legendě české bluesové scény - Luboši Andrštovi a jeho Blues Band. Než začne stream od 20:00 na Youtube, nejprve si dopřejeme Krátké spojení.

DOGA na mall.tv

Doga bude v neděli vysílat na mall.tv. Česká roková kapela existuje již 32 let, každoročně odehraje přes 80 koncertů a potkáváte je třeba na festivalech Masters of Rock, Benátská noc, nebo Votvírák. Nyní můžete sledovat alespoň jejich online nedělní koncert z klubu Rock Café Southock v Jablunkově.

Poslouchejte Divadlo Kalich - s Jiřím Lábusem

Pražské Divadla Kalich je zvyklé na rozesmáté hlediště. Když do něj ovšem momentálně nemůže pozvat své diváky, rozhodlo se jim smích a dobrou náladu doručit až domů. Herecké osobnosti proto načetly humoristické povídky skutečných mistrů tohoto žánru. Od neděle 19. dubna od pravého poledne si můžete poslechnout druhou povídku ze série Poslouchejte Divadlo Kalich - totiž povídku Ignáta Hermanna Nenasytný obuvník, kterou bude přednášet Jiří Lábus. První díl patřil Janě Paulové, která předčítala soudničku Františka Němce.

Partička na vzduchu: Muži v černém pro Ženy v bílém

Členové Partičky v neděli 19. dubna ve 20:30 poprvé zahrají před prázdným hledištěm. Výtěžek ze speciálního živě přenášeného představení Na vzduchu s podtitulem Muži v černém pro Ženy v bílém poputuje zdravotním sestřičkám na transparentní účet #POMAHAMESESTRICKAM. Vstupenku na online stream si příznivci oblíbené improvizační show mohou pořídit za 100 Kč na portálu Ticketstream. Sestřičkám již pomáhali Ondřej Brzobohatý, Vojtěch Dyk a Marta Jandová prostřednictvím písně Život.


Kočky na ČT Art

Česká televize odvysílá slavný americký muzikál podle libreta a hudby Andrewa Lloyda Webbera z roku 1998 v anglickém znění s titulky. Muzikál Cats se stal přes rozporuplné přijetí kritiky v podstatě celosvětovým muzikálovým hitem. Dodnes ho vidělo více než 48 milionů lidí ve 42 jevištních produkcích na celém světě. Kočky byly také nedávno zfilmovány, ovšem přes velkolepé očekávání filmová verze bohužel Kočky na plátně vůbec nefungují. Filmovou recenzi si můžete přečíst od Tomáše Fialy, ovšem originální anglický muzikál je ovšem vhodnou zábavou na nedělní večer, které nebudete litovat. Muzikál je možné si po odvysílání pustit i ze záznamu na iVysílání.

Tip na deskovku: Civilizace Nový úsvit

Úspěšná videoherní série Civilizace získala novou podobu strategické deskové hry. V této adaptaci každý z hráčů reprezentuje některý z národů, jehož cílem je přehoupnou se od starověku do moderních dob, získat území, moderní technologie i divy světa. Hra je vhodná od dvou hráčů, ovšem platí, že čím víc hráčů, tím větší prostor na vytvoření komplexnějších diplomatických spojenectví, čímž hra získá zcela nový náboj.

Zábava ovšem nechybí ani ve dvojici, navíc deskovka díky kartám a variabilní mapě pokaždé skýtá jiná dobrodružství a jen tak neomrzí. Civilizaci Nový úsvit ovšem doporučujeme spíše pro velké milovníky strategických her, neboť první velkou výzvou je už jen návod, čítající 16 stran. Pro začátek je třeba se obrnit trpělivostí a motivací, to ale přinese své ovoce ve formě zaručené zábavy na dlouhé večery. Tipy na další deskovky najdete zde.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na páteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!