Dvě netflixové novinky, online talk show Bolka Polívky a koncert Xindla X. Nabízíme kulturní tipy na pátek 17. dubna

Dvě netflixové novinky, online talk show Bolka Polívky a koncert Xindla X. Nabízíme kulturní tipy na pátek 17. dubna 

V pátek se můžete ponořit do sledování hned dvou netflixových novinek, odhalit identitu Opičího vraha ve třetím díle jedné z nejpopulárnějších krimi sérií současnosti či sledovat přenos koncertu Xindla X. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Fauda: 3. série izraelského krimi

Veřejností kladně hodnocený izraelský akční seriál Fauda je jedním z méně známých seriálů z evropské Netflix produkce, které si zaslouží víc pozornosti. Vrchní izraelský agent (Lior Raz) se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Vyžene tak kostlivce z různých skříní a spustí kolotoč chaotických událostí. Pro roli hlavního hrdiny Dorona a spolutvůrce seriálu by se nenašel nikdo vhodnější než Lior Raz. Sloužil v izraelské armádě v protiteroristické jednotce a po ukončení vojenské služby v roce 1993 pracoval v USA jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny. Ať už seriál znáte nebo ne, od čtvrtka 16. dubna na Netflixu najdete i jeho třetí sérii. Plán je jasný.

Fary: Hexagon již druhou sezónou na Netflixu

Francouzský komik a fenomén v oblasti stand-upů, Fary, se vrací na Netflix ve druhé sezóně, kde se stejně jako v prvním díle věnuje otázkám identity a kultury zábavným a neotřelým způsobem. Velkolepý již dvoudílný stand-up speciál je od čtvrtka 16. dubna celý dostupný na Netflixu. Pro francouzský pořad jsou dostupné anglické i české titulky.

Šesté dítě: Případ Opičího vraha spěje k rozuzlení 

Třetí díl napínavé série o Samu Porterovi z pera amerického spisovatele J.D. Bakera byl netrpělivě očekáván čtenáři po celém světě. A konečně se dočkali - ve čtvrtek 16. dubna vyšlo pokračování mrazivého napínavého příběhu, který nedá spát. Spletitý román série o hledání Opičího vraha se opět posune blíž k rozuzlení, když do budovy chicagské policie vstoupí Anson Bishop, hlavní podezřelý případu, a podá svědectví, které převrátí veškeré dosavadní informace případu a změní život všech zapletených účastníků. Zběsilý sled událostí odhaluje pravdu o tajemném motivu Opičákových zločinů a případ ústí k šokujícímu rozuzlení. Napínavá kniha i přes velkorysých 512 stran bude pro svou čtivost a napínavost záležitostí pouze na pár večerů. Knihu zakoupíte pod tímto odkazem.

Faust: první audiokniha činohry Národního divadla

Národní divadlo si pro sdílení svého umění vybrala unikátní cestu – vytvořila audioknihu kompletně načteného Fausta, nesmrtelné klasiky z pera Johanna Wolfganga Goetha, kterou poskytne zdarma. Natáčení proběhlo v červnu loňského roku na náměstí Václava Havla u loučení s koncem sezony Činohry ND. V této noci na 19. na 20. června byl přečten celý Goethův Faust – více než dvanáct tisíc veršů v překladu Otokara Fischera. Čtení tak zabralo 12 hodin a vystřídalo se na něm padesát osm účinkujících - herci souboru Činohry, jejich přátele z jiných pražských divadel, dramaturgové, režiséři, inspicienti, nápovědky, uvaděčky z historické budovy ND, členky klubu ND Young, studenti a studentky DAMU i náhodní kolemjdoucí. Výplod jedinečného projektu si můžete stáhnout na stránkách vydavatelství Audiolibrix skrze tento odkaz. 

Divadlo Bolka Polívky: Online večer ve společnosti Polívky a hostů

Prožijte svůj večer ve vtipné společnosti Bolka Polívky a jeho hostů – dcery Anny, Michaela Chovance a Ondřeje Klíče, v rámci pravidelného programu Bolek online. Inteligentní humor, odlehčenou atmosféru i zajímavosti předají aktéři grotesky Letem sokolím z repertoáru Divadla Bolka Polívky Michal Chovanec s Ondřejem Klíčem, kteří jsou známí zejména jako klaunské duo Čeněk a Břéťa. Po jejich boku se o zábavu postará i Bolkova dcera a herečka Anna Polívková, která si zahrála například ve snímcích Špindl, Po čem muži touží, Dvě nevěsty a jedna svatba či Ženská na vrcholu. Čtveřice herců diváky pobaví v pátek 17. dubna od 18:15. Vysílání bude dostupné na internetové televizi Mall.tv či na Facebooku a Youtube Divadla Bolka Polívky. K dispozici jsou i starší díly programu.

Fantom opery Andrewa Lloyda Webbera na YouTube

Při příležitosti 25. výročí od vzniku ikonické muzikálové podívané hudebníka Andrewa Lloyda Webbera poskytne umělec záznam představení na YouTube. Hudební vystoupení bylo natočeno v Royal Albert Hall roku 2011. Hlavní role Fantoma se ujal Ramin Karimloo, klíčovou ženskou roli Christine si zahrála Sierra Boggess. Stream bude vypuštěn ve 20:00 a video bude dostupné pouze 24 hodin, tedy do sobotního večera.

Koncert Xindla X na ČT art

ČT art na měsíc duben výrazně posílil počet pořadů i celkové schéma, aby se k nám dostalo víc kultury, která je i přes veškeré snahy polotovarovým a nedostatkovým zbožím. „V době, kdy se všechny koncertní sály, divadla i kluby zavřely a lidé přišli o možnost autentických kulturních zážitků, rozšiřujeme naše stávající vysílání právě o tento typ pořadů. V nejbližších týdnech nebude prakticky ani jeden večer na ČT art bez koncertu, divadelní inscenace či opery,“ říká výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl. Řeč není pouze vážné hudbě a divadelních představeních, která jsou s kulturní odnoží České televize nejčastěji mylně spojována. Myšleno je i na populární hudbu. Například dnes v pátek 17. dubna ČT art odvysílá premiéru koncertu písničkáře Ondřeje Ládka známého pod uměleckým pseudonymem Xindl X.

Princezna a žabák: Osud krásné Tiany na Nova Cinema

Kouzelná muzikálová animovaná komedie Princezna a žabák z rodiny Walt Disney Animation Studios předkládá známý pohádkový příběh novým a neotřelým způsobem. Osudy krásné dívky Tiany, žabího prince, který usiluje o osudný polibek z pravé lásky, který by z něj opět učinil člověka, se odehrávají od velkoměsta New Orleans až po tajuplné bažiny Louisiany. Tvůrci Malé mořské víly a Aladdina přidali i pár vtipných detailů pro všímavé diváky. V pohádce je například možné zahlédnout Aladdinův létající koberec, na poličce v pokoji Charlotte La Bouff jsou položeny pohádkové knížky Malá mořský víla Rapunzel. Aligátor Louis je navíc pojmenován podle slavného jazzového zpěváka a trumpetisty Louise Armstronga, neworleanského rodáka. Animovaná romance bude odvysílána v pátek 17. dubna od 20:00 na Nova Cinema.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na čtvrteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!