Mladí ladí jazz, Ifigenie z Vinohradského divadla a DJs dorazí do Roxy. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 16. dubna

Mladí ladí jazz, Ifigenie z Vinohradského divadla a DJs dorazí do Roxy. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 16. dubna 

Ve čtvrtek Mladí naladí jazz, Vinohradské divadlo oživí antické báje, probereme budoucnost letních festivalů na Meltingpotu a možná přijde i DJ do Roxy. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Moje kino LIVE: Měsíc Jupitera

Ve čtvrtek vás artová kina vezmou do budoucí Budapešti, kde uprchlík utrpí při útěku zásah kulkou. Ten k vlastnímu překvapení zjišťuje, že má najednou schopnost létat. Nový superhrdina ovšem v lidech nyní vyvolává nejen strach, ale i touhu po penězích. A tak začíná dobrodružství v kulisách Budapešti, automobilové honičky a dynamické přestřelky. Neobvyklý styl vyprávění navíc vnáší do napínavého thrilleru další rovinu - univerzální podobenství o dobru, zlu, víře i ztrátě iluzí.

Chcete se nechat unést akčním sci-fi? Stačí si zakoupit lístek do kina na Moje kino LIVE a sledovat film Měsíc Jupitera z pohodlí domova.

Mladí ladí jazz

Od čtvrtka začíná série online koncertů festivalu Mladí ladí jazz. Každý čtvrtek od 18 hodin si mohou milovníci jazzu pustit streamovaná představení českých hudebníků na facebooku festivalu. První umělec, kterého si můžete pustit již dnes, je mezinárodně oceňovaný varhaník Ondřej Pivec se svou kapelou Organic Quartet.

Ondřej Pivec je mimo jiné spoludržitel ceny Grammy spolu s americkým zpěvákem Gregorym Porterem, jehož je dvorním klávesistou. Hudba Organic Quartetu respektuje klasický jazz, který je však prokládán moderními prvky, charakteristickými vysokou invencí, improvizací a především zvukem varhan, na které hraje Ondřej Pivec. Zakoupením dobrovolného vstupného mohou zájemci přispět a podpořit tak umělce i festival v době, kdy nelze realizovat žádné kulturní akce.

ROXY & NoD | Resident DJs – Chris Sadler, Michael C, Biodan, Subgate

Od poslední párty v Roxy uběhl již nějaký ten pátek. Komu chybí tanec, může si tento čtvrtek pustit DJs stream a nechat se odlehčit z gauče vlastního obýváku v tempu techno nebo house. O to vše se postarají Chris Sadler, Michael C, Biodan a Subgate – lety prověření odborníci na mix a vážení členové Roxy rodiny. Sledujte Facebook Roxy a NoD.

Ifigenie v Aulidě bude na Vinohradech

Pražské Divadlo na Vinohradech ve svých online streamech sahá do minulosti nejdále. Tentokrát uvedlo inscenaci Ifigenie v Aulidě, inspirovanou antickou bájí odehrávající se na samém začátku trojské války.

Krásná Helena je již ve trojských spárech a loďstvo je připravené vyrazit vstříc krvavé bitvě. Problém je, že vítr je nepříznivý a vojsko tak netrpělivě čeká. Podle věštby prý musí Agamemnón obětovat svou mladičkou dceru Ifigenii krvavě na oltáři bohyni Artemidě, jinak se vojsko příznivého větru nedočká. Co je víc - čest muže, vojevůdce a rodu, anebo otcovská láska? Na prahu války států se rodí i válka rodinná, v jejímž středu stojí jedna nevinná dívka. Těšit se můžete na Václava Vydru, Petra Rychlého, Kateřinu Brožovou a Sabinu Rojkovou už ve 14:00 na facebooku divadla.

Meltingpot - o letních festivalech

Meltingpot spustil živé on-line rozhovory - tentokrát se v osm hodin večer sejdou zástupci velkých československých festivalů ve společné diskusi, kde budou s diváky sdílet své pocity ze současné situace. Diskutovat nad aktuálním děním budou: Zlata Holušová - Colours of Ostrava, Michal Kaščák - Pohoda Festival, Michal Thomes - Rock for People, David Gaydečka - Metronome Prague, Zdeněk Souček - Let It Roll. Diskusi moderuje Petr Vizina. 

Povídání s Vandráky živě u vás doma - Pavel Liška, Jan Révai projeli střední Amerikou

Tři chlapi, tři motorky, nepočítaně zážitků a dobrodružství na cestě Střední Amerikou. To jsou herci Pavel Liška a Honza Révai a kameraman Hynek Bernard alias Vandráci Vagamundos. Popovídejte si s nimi také, v rámci streamu na mall.tv a ptejte se online, co vás zajímá. 

Vandráci tři měsíce vandrovali po střední Americe. Nejdřív byli viděni v Panamě, pak mířili do džunglí Kostariky, vandrovali po velké Nikaragui, přes varování projeli Honduras, pak i zemi plnou vulkánů El Salvádor, nádhernou Guatemalu, maličké Belize a obrovské Mexiko. Vybavili se kamerami, foťáky a dronem. Chtěli poznat místní kulturu, indiánské legendy a zažít i nečekané. To se jim povedlo - a svou divokou i humornou jízdu zaznamenali. Sledovat besedu se jistě vyplatí - tři vylosovaní přispěvatelé vyhrají buď vandráckou mikinu, tričko nebo trenky. Vandráci také ocení originálním dárkem ty nejpodivnější či nejveselejší dotazy.

Autoři čtou - v rámci festivalu Svět knihy Praha

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha musel zrušit konání svého 26. ročníku. Pro českou literaturu a knižní trh jde o klíčovou akci, jeden z vrcholů sezony. Proto se organizátoři rozhodli zprostředkovat v současné situaci čtenářům literaturu alespoň prostřednictvím online přenosu, a to formou krátkého rozhovoru a autorského čtení. Projekt odstartoval ve středu 8. dubna ve 14:00, zapojí se do něj řada tuzemských spisovatelů. Ve čtvrtek bude předčítat Bianca Bellová. Stream můžete sledovat na Mall.tv.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na středeční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

Foto: Divadlo na Vinohradech

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!