Tiger King, Vladivojna La Chia a Samuel L. Jackson. Nabízíme kulturní tipy na úterý 14. dubna

Tiger King, Vladivojna La Chia a Samuel L. Jackson. Nabízíme kulturní tipy na úterý 14. dubna 

Na Netflixu se hlásí šílení krotitelé tygrů, zazpívá vám Vladivojna La Chia, sejdeme se ve Studiu DVA s Ondřejem Sokolem nebo prožijete Něžnou noc v Divadle v Celetné. Podívejte se na každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

O čem se mluví - fenomén Tiger King

Tygři, drogy, sekta, polygamie, podvody, požáry i vraždy - nový dokument od Netflixu přivádí diváky do podsvětí chovu divokých koček a otevírá tak neuvěřitelně podivný svět s ještě podivuhodnějšími, ovšem skutečnými, postavami.

V jeho centru stojí excentrický chovatel exotických zvířat Joe Exotic, polygamní homosexuál, nadšenec do zbraní a výbuchů, který miluje pozornost veřejnosti a z natáčení si dělá vlastní reality show. Jeho největší sokyní je Carole Baskine, která se prezentuje jako srdečná ochránkyně zvířat, její minulost je ovšem temná.

Tiger King (Pán tygrů) se stal během chvíle fenoménem, byť mu dozajista pomohla současná pandemická situace, a i to je jeden z důvodů, a i proto Netlix nově plánuje i hranou sérii.

Vladivojna La Chia

V přímém přenosu ze zavřeného klubu U Staré paní se přihlásí Vladivojna La Chia, která zde zahraje průřez svojí tvorbou a chybět nebudou ani aktuální skladby, které hraje na sólových vystoupeních. Pusťte si Vladivojnu v rámci projektu #nechodven a nechte se unést jejím humorem a střeleným písničkářstvím. Celý výtěžek z koncertu půjde na projekt ŽIVOT 90. Koncert začíná ve 20:00 hodin.

Brass Avenue

Největší světové hity ve speciální dechové úpravě představí Brass Avenue, kteří jsou známí také skvělou pódiovou show. Pražský dechový showband vystoupí ze zavřeného klubu Rock Café v 18:00 hodin a svůj podíl ze vstupného věnují na sbírku na pořízení roušek a dezinfekčních prostředků, kterou pořádá Armáda spásy.

Něžná je noc v Divadle v Celetné

Dnes bude Něžná noc. Divadelní adaptace útržků románu Zločin a trest a povídky Něžná Fjodora Michajloviče Dostojevského se spojily v jednu inscenaci - Něžná je noc. Divadelní spolek Kašpar využil z románu Zločin a trest příběh opilce Marmeladova, který značně podnapilý vypráví publiku svůj groteskně tragický životní úděl.

Novela Něžná je naproti tomu monologem staršího muže, který vypráví o svém životě, lásce, touze a neštěstí. Oba monology jsou cestou do hlubin psychologie člověka, na kterou se v první části vydá již dnes Martin Hofmann v přímém přenosu od osmi hodin večer na Facebooku.

JSME S VÁMI: Studio DVA 

Studio DVA pokračuje se svými živými vstupy. Pondělní večer patřil talkshow s Ondřejem Sokolem, Radkou Fišarovou a Romanem Štabrňákem a je i nadále dostupný ze záznamu. Podívejte se, jak prožívali velikonoční pondělí a zasmějte se s nimi.

Samuel L. Jackson říká "Stay the F**k at Home"

Samuel L. Jackson má zprávu pro všechny - zůstaňte doma, zachráníte tím životy. A řekne vám to prostřednictvím přednesu satirické básně „Stay the F**k at Home“ od autora Adama Mansbacha.

Parodická báseň působí jako dětská říkanka, byť pro děti vhodná jistě není vzhledem k volbě slov. Svou jednoduchostí a také díky výbornému přednesu tohoto herce bude srozumitelná i pro méně zdatné angličtináře. Mimochodem Jackson již podobně peprnou báseň „Go the F**k to Sleep“ četl před téměř deseti lety, ta se tematicky vztahovala k zoufalé snaze rodičů uspat svoje děti.

Svět knihy 2020 virtuálně - čte Petra Soukupová

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha musel zrušit konání svého 26. ročníku. Pro českou literaturu a knižní trh jde o klíčovou akci, jeden z vrcholů sezony. Proto se organizátoři rozhodli zprostředkovat v současné situaci čtenářům literaturu alespoň prostřednictvím online přenosu, a to formou krátkého rozhovoru a autorského čtení. Projekt odstartoval ve středu 8. dubna ve 14:00, zapojí se do něj řada tuzemských spisovatelů. V úterý bude předčítat Petra Soukupová, sledovat ji můžete na Mall.tv.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na pondělní tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!