Seriál Utíkej, italský thriller, velikonoční virtuální závod a řešení vraždy. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 13. dubna

Seriál Utíkej, italský thriller, velikonoční virtuální závod a řešení vraždy. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 13. dubna 

Na Velikonoční pondělí se můžete podívat na nový seriál na HBO GO, přečíst si knižní prvotinu Závislost italského spisovatele, místo vajíček vyrobit seed bomby a při hraní deskové hry vyřešit vraždu. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Seriál Utíkej: Novinka na HBO GO

Na Velikonoční pondělí si HBO GO připravilo překvapení – uvede nový komediální seriál Utíkej. Ten sleduje fádní život obyčejné ženy jménem Ruby Richardsonová (Merritt Waverová), který den za dnem ubíhá stejně. To se však změní ve chvíli, kdy od bývalého přítele z vysoké školy Billyho Johnsona (Domhnall Gleeson) obdrží zprávu. Ten jí přemluví k tomu, aby ho přijela navštívit do New Yorku, aby dostáli dohodě, kterou uzavřeli před sedmnácti lety. Tehdy se dvojice domluvila, že pokud jeden napíše zprávu „Utíkej,“ a ten druhý odpoví stejným slovem, oba všeho hned nechají a potkají se na newyorské Grand Central Station, aby se vydali na společnou cestu napříč Amerikou. Od té doby, co Ruby opustila svůj monotónní život na předměstí, aby oživila společnou minulost s bývalou láskou. Americký osmidílný seriál má premiéru v pondělí 13. dubna na HBO.

Knižní novinka: Thriller Závislost

K dnešnímu dni vychází nový mrazivý thriller pod názvem Závislost. Jde o knižní prvotinu z pera italského spisovatele Leonarda Canovy. Kniha sleduje osud Rebeccy Starkové, londýnské psychiatričky, jejíž specializací je léčba závislostí různých druhů. Rebeccou popsaná metoda Stark je velmi účinná. Tak účinná, že ji vyhledá ruský magnát a dřívější pacient Gregorij Ivanov, aby jí svěřili vedení celé kliniky. Pro Rebeecu to byla velká příležitost a když na odlehlou ubikaci na jihu Itálie přijelo prvních sedm pacientů, vše šlo podle plánu. Jednoho dne však jeden z pacientů záhadně zmizí. Ostatní obyvatele léčebny uvězní přívalový déšť a v té chvíli začíná i nepěkná krvavá hra. Pouze dvousetstránková publikace je plná akce, zvratů a napětí. Knihu naleznete pod tímto odkazem. 

Lakomec a Španělské Velikonoce v Římě na ČT art

Když nemůžeme za kulturou, musí kultura za námi. ČT art na měsíc duben výrazně posílil počet pořadů i celkové schéma, aby se do našich domovů dostalo víc koncertů a divadelních představení. „V době, kdy se všechny koncertní sály, divadla i kluby zavřely a lidé přišli o možnost autentických kulturních zážitků, rozšiřujeme naše stávající vysílání právě o tento typ pořadů. V nejbližších týdnech nebude prakticky ani jeden večer na ČT art bez koncertu, divadelní inscenace či opery,“ tvrdí výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl. V pondělí 13. dubna bude odvysílána premiéra tříhodinového divadelního představení Lakomec s Bolkem Polívkou v hlavní roli z Městského divadla Brno. Milovníky hudby naopak potěší soubor La Grande Chapelle ve Španělských Velikonocích v Římě.

Velikonoční pondělí na Pragovce

Velikonočním vajíčkám odzvonilo, místo nich si diváci mohou doma vyrobit velikonoční seed bombu.Tým Pragovka Gallery přináší netradiční velikonoční online workshop Bombíme Seed bomby. Jde o kouzelnou kuličku vyrobenou z jílu, kompostu a určité směsi semínek. Pak už je seed bombu jen třeba zasadit a čekat, co z ní vyklíčí. Hned poté bude uveden další online workshop – Mikro motivy v mikrotenu. V tom bude prozrazeno, jak pomocí starých mikrotenových sáčků a plastových lahví vyrobit barevné ornamenty a vitráže z plastu. Odkaz na událost naleznete zde.

Velikonoční virtuální závod

Česko se v pondělí spojí při virtuálním charitativním běhu organizace Rozběháme Česko. Do dnešní půlnoci se může zúčastnit každý v jakémkoliv v blízkém parku, zpevněné cestě, lesu či na vlastní zahradě na území České republiky. Pro děti je stanovena šestiminutová trasa. Pro straší účastníky je na výběr z 12, 30 a 60 minut. Za každý uběhnutý kilometr účastníků poputují finance ze vstupenek na koupi plicního ventilátoru Fakultní nemocnice v Plzni. Odkaz na událost je přiložen zde

Hořkosladká komedie Nedotknutelní na ČT2

Hořkosladká francouzká komedie Nedotknutelní posbírala po celém světě řadu ocenění – Českého lva a Florida Film Critics Circle Award za nejlepší zahraniční film, Melboourne za nejpopulárnější celovečerní film, či Velkou cenu Tokia v rámci Tokyo IFF. Dojemný příběh vypráví o přátelství odlišné dvojice. Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého opatrovníka ke všeobecnému překvapení zvolí Drisse, temperamentního upřímného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Ti k sobě rychle najdou cestu a navzájem se obohacují. Povede se jim propojit vážnou a populární hudbu, serióznost a nevhodný vtípky, drahé obleky a tepláky. Navíc se Driss k Philippovi nechová jako ostatní opatrovníci s certifikáty a tituly. Dojemná komedie ukazuje zvláštní přátelství dvou zcela odlišných lidí a to, že i po naprosté ochrnutí od krku po prsty u nohou si lze užít života. Snímek je v pondělí 13. dubna od 20:00 na ČT2. Recenzi od Informuji.cz si můžete přečíst zde.

Vyřešte vraždu: Desková hra Cluedo

V této napínavé deskové hře se hráči stávají detektivy a snaží se vyřešit vraždu rychleji než ti druzí. K odhalení je potřeba kladení správných otázek, umění dedukce a logické myšlení. Na graficky velmi dobře zpracované desce se hráči pohybují na základě hodem kostkou do jednotlivých místností luxusní vily. Tam mohou vznést své dedukce. Důležité jsou tři otázky – kdo, kde a čím. Pro práci detektiva je důležitá i metodičnost a je tedy potřeba si své myšlenky a poznatky zapisovat. Jedna hra zabere maximálně hodinu a zúčastnit se mohou dva až šest hráčů.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na víkendové tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!