Andrea Bocelli, John Wick a Balet Národního divadla. Nabízíme kulturní tipy na víkend 11. a 12. dubna

Andrea Bocelli, John Wick a Balet Národního divadla. Nabízíme kulturní tipy na víkend 11. a 12. dubna 

Vydejte se na vendetu s Johnem Wickem, po špičkách s Baletem Národního divadla až do Milána, kde zazpívá tenorista Andrea Bocelli. Podívejte se na každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Moje kino Live: Diego Maradona a Climax

Usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu, se díky svému talentu stane celosvětově uznávanou fotbalovou hvězdou. Diego Maradona je považován za jednoho z nejlepších hráčů všech dob, který si ovšem zažil i své dno - divoké večírky, nevěry, podvody, kokain i pletky s mafií. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia. Když si nyní nemůžete pustit fotbal, kupte si v neděli lístek do kina na Maradonu.

Je libo spíše drogový muzikál a taneční horor? Tyto nesourodé žánry skloubil v jeden snímek provokativní režisér Gaspar Noé. Climax zavede diváky do chaty uprostřed lesů, kde v zimě roku 1996 stráví třicítka tanečníků a tanečnic již jen poslední noc po intenzivním tréninku na turné v USA. Se sangrií a vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. Party bude již v sobotu.

Vybíráme za vás televizní bijáky

Po strništi bos je film podle stejnojmenné knihy vzpomínek Zdeňka Svěráka a tematicky zapadá do tetralogie filmů Kolja, Obecná škola a Vratné lahve, které vyprávějí příběh jednoho muže na pozadí dějinných událostí 20. století. Po strništi bos bude běhat osmiletý Eda Souček, jehož rodina byla nucena se vystěhovat z Prahy na venkov za období protektorátu. Edu tak čeká těžký úkol - musí obhájit své místo v klukovské bandě, sžít se s novým prostředím i nečekaným rodinným tajemstvím. Sledujte jeho cestu v neděli na ČT1.

Film hodnotil za Informuji.cz Tomáš Fiala.

John Wick je ten typ člověka, kterému je lepší se vyhnout. Tento bývalý zabiják je sice na odpočinku, ale kdo vkročí do jámy lvové, koleduje si o malér. Nicnetušící zlodějíčkové se vloupají do jeho domu, zabijí psa a ukradnou auto. A tak se John Wick, který je děsivou legendou i v podsvětí, vydává na krvavou vendetu, a to v neděli na Nově.

Film hodnotil za Informuji.cz Petr Koutský.

Živák do obýváku: Karel Kryl 76

Příbramští muzikanti se Spolkem ve čtvrtek zavzpomínají na Karla Kryla. Projektem „Živák do obýváku“ si připomenou jeho nedožité 76 narozeniny. Krylovy nadčasové a stále aktuální písně si v neděli můžete poslechnout v podání Petra Vašiny, Příbramské chlapecké skupiny (Jiří Šíp, Tomáš Bílek, Jan Horník, Kristián Ostřížek), Antonína Baráka, Michala Pavelky a Petra Průši.

Andrea Bocelli: Music For Hope

Na Velikonoční neděli se zastavte v ikonickém Milánském dómu. Bude tam totiž Andrea Bocelli, celosvětově známý tenorista, který zazpívá za doprovodu varhaníka pět árií – Panis Angelicus, Ave Maria, Domine Deus, Sancta Maria a Amazing Grace.

Andrea Bocelli je jeden z nejúspěšnějších interpretů klasické hudby, na kontě má přes 80 milionů prodaných nahrávek, Golden Globe, sedm BRIT Awards a hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. Spolupracoval s Edem Sheeranem, Arianou Grande, Jennifer Lopez, Tony Bennettem nebo Céline Dion. Do pražské O2 arény zavítal naposledy 30. listopadu minulého roku. Nyní bude jeho vystoupení online vysíláno do celého světa, a to na velikonoční neděli v sedm hodin večer.

„Věřím v sílu společné modlitby a věřím v sílu křesťanských Velikonoc, které jsou univerzálním symbolem znovuzrození, které teď jako společnost potřebujeme. Díky živě streamované hudbě se můžeme společně spojit a obejmout pulzující srdce naší Země a vlít mu novou krev do žil, přibližuje událost Bocelli.

Divadlo žije - baletní gala, skypové premiéry z Fidlovačky a setkání s Matoušem a Terezou Rumlovými v Celetné

Máme tu ještě jeden televizní tip, tentokrát z vysoké kultury. Česká televize v neděli na ČT Art odvysílá mimořádný přímý přenos z Národního divadla v Praze, ve kterém vystoupí sólisté baletu v programu na podporu boje proti koronaviru. Kvůli preventivním opatřením uvidíte buď sólové výstupy nebo spolu budou tančit ti, kdo také sdílejí jednu domácnost. Vystoupí celkem čtrnáct členů Baletu Národního divadla v osmi choreografiích. 

Sledujte také skypové premiéry z Fidlovačky aneb vzdálená setkání blízkého druhu. Připojte se již v neděli. Je dítě ekologicky udržitelný projekt? A když tu to dítě je, nevyroste z něj příliš radikální nástupce zelených názorů svých rodičů? A co kdyby se mu proboha něco stalo, kdo komu pak bude co vyčítat! Monika v podání Jitky Schneiderové a David v podání Martina Písaříka řeší budoucnost, která není růžová ani zelená, ani co se ekologie, natožpak vztahů týče. Novou hru současné české dramatičky Báry Hančilové si herci nazkouší přes svoje webkamery. 

V sobotu také zavítejte do Divadla v Celetné, odkud bude živě vysílat Tereza Rumlová a Matouš Ruml. Živý přenos proběhne na facebooku divadla v sobotu. Matoušovi a Tereze mohou diváci klást otázky přímo během vysílání.

BYTSLAM – online slam poetry

Online stream slam poetry exhibice přímo z obýváku Anatola Svahilce, mistra České republiky 2014. Přidají se také Jirka Juráň, Tim Postovit, Thea a Michel. Nenechte si ujít poetickou show naživo. Připomeňme si také vystoupení Anatola Svahilce z Mistrovství slam poetry roku 2017.

Autoři čtou - v rámci festivalu Svět knihy Praha

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha musel zrušit konání svého 26. ročníku. Pro českou literaturu a knižní trh jde o klíčovou akci, jeden z vrcholů sezony. Proto se organizátoři rozhodli zprostředkovat v současné situaci čtenářům literaturu alespoň prostřednictvím online přenosu, a to formou krátkého rozhovoru a autorského čtení. Projekt odstartoval ve středu 8. dubna ve 14:00, zapojí se do něj řada tuzemských spisovatelů. V sobotu bude předčítat Pavla Horáková, v neděli Petra Hůlová. Stream můžete sledovat na Mall.tv.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na páteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

Foto: Mark Seliger

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!