Zoo jsou online i ve světě. Podívejte se na pandy velké, hrošici malující obrazy nebo do podmořského světa

Zoo jsou online i ve světě. Podívejte se na pandy velké, hrošici malující obrazy nebo do podmořského světa 

Také světové zoo se přizpůsobily současné situaci a stále častěji streamují dění ve svých areálech pomocí webkamer a sociálních sítí. Během pár chvil tak můžete zhlédnout pandy velké v Nizozemsku, žirafy a klokany v Ohiu nebo oceanárium v Atlantě a v Baltimoru.

Cincinnati Zoo, Ohio (USA)

Zoo Cincinnati z amerického Ohia streamuje na Facebooku každý den od 21:00 hodin našeho času živé přenosy ze svého areálu s názvem Home Safari. Jejich záznamy ale na sociálních sítích i webových stránkách zoo zůstávají. Aktuálně se tam můžete podívat na roztomilé klokany, hrošici Fionu “malující” barevné obrazy, žirafy či surikaty, nebo třeba hlasovat o jménu pro malého pásovce. Ke každému videu je pro vás navíc připraven úkol s domácí aktivitou.

Georgia Aquarium Atlanta, Georgia (USA)

Oceanárium Georgia Aquarium je největším akváriem na západní polokouli a až do roku 2012 se pyšnilo titulem vůbec největšího aceanária na světě. Nachází se zde přes deset tisíc živočichů, reprezentujících několik tisícovek druhů, které obývají 38 000 m3 sladké a slané vody. Stejně jako mnoho ostatních musí mít v současnosti zavřeno, vy se ale na jeho stránkách můžete pokochat live streamy z několika webových kamer.

Georgia Aquarium Atlanta. Foto: Zac Wolf, CC BY-SA 2.5

Ouwehand Zoo, Rhenen (Nizozemské království)

Nizozemská Ouwehand Zoo láká každý den od 10:00 do 21:00 hodin na živý přenos čtyř webových kamer z výběhu pand velkých jménem Xing Ya a Wu Wen. Výběh pand jménem Pandasia je postaven podle tradičního čínském stylu.

Zoo Dublin, Irsko

Díky live streamům webkamer v zoologické zahradě v irském Dublinu se podíváte mezi žirafy, zebry a nosorožce ve výběhu africké savany, z ptačí perspektivy navštívíte tučňáky nebo stádo asijských slonů. Při sledování nezapomeňte od našeho času odečíst jednu hodinu.

Edinburgh, UK

V edinburghské zoologické zahradě můžete díky webkamerám sledovat roztomilé tučňáky, vzácné pandy, tygry nebo koaly. Při sledování nezapomeňte opět odečíst jednu hodinu.

National Aquarium Baltimore, Maryland (USA)

Živé přenosy webkamer streamuje i National Aquarium v americkém Baltimoru. Z pohodlí svého domova můžete sledovat žraloky černoploutvé, medúzy nebo obyvatele korálových útesů v Tichém oceánu. K dispozici je i záznam uplynulých 24 hodin.

San Diego Zoo, Kalifornie (USA)

Také zoologická zahrada v kalifornském San Diegu má pro své příznivce live přenosy webových kamer. Sledovat můžete tučňáky, paviány, lední medvědy, koaly, slony, žirafy nebo třeba tygry. Vzhledem k časovému posunu jsou živé přenosy k dispozici v našich odpoledních a nočních hodinách.

Foto: San Diego Zoo

Houston Zoo, Texas (USA)

V zoologické zahradě v Houstonu můžete každý den v odpoledních a nočních hodinách našeho času živě sledovat stádo asijských slonů potulujících se po svém ohromném výběhu, gorily, žirafy, nosorožce, plameňáky u vodopádu nebo šimpanze pospávající v houpací síti. Od pondělí do pátku, vždy v 18:00 hodin našeho letního času, můžete sledovat i live streamy z areálu zoo na jejích facebookových stránkách.

Kansas City Zoo, USA

Zoologická zahrada v americkém Kansas City láká na živé přenosy webkamer umístěných u žiraf, orangutanů, dvou druhů tučňáků nebo vydry malé. Vzhledem k časovému posunu 7 hodin oproti našemu letnímu času opět doporučujeme sledování v odpoledních a večerních hodinách. Přenosy sledujte na webových stránkách zoo nebo na jejím YouTube kanálu.

Smithsonian National Zoological Park, Washington (USA)

Ve washingtonském Národním zoologickém parku můžete pomocí online webových kamer navštívit slony, lvy, pandy velké nebo mláďata geparda. Opět ale mějte na paměti šestihodinový časový posun zpět – své oblíbence sledujte v odpoledních a večerních hodinách.

Pokud chcete vědět, co se aktuálně děje v českých zoologických zahradách, podívejte se na samostatný článek zde.

Úvodní foto: panda velká, archiv Smithsonian National Zoological Park, Washington

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!