Hitparáda pandemických písní. Parodické koronahity baví celý svět

Hitparáda pandemických písní. Parodické koronahity baví celý svět 

Tři týdny karantény mohou mít výrazný dopad na psychické zdraví jedinců. Jak se ale říká, je třeba brát krizi jako příležitost. Někteří tak povolili uzdu své tvořivosti a vyslali do online světa často velmi zdařilé parodie známých hitů, ale i svou vlastní originální tvorbu. Poslechněte si Adele, Queen i Bee Gees tak, jak jste je ještě neslyšeli.

Chris Mann jako Adele nebo Madonna

Zpěvák a skladatel Chris Mann začal v reakci na kalifornská karanténní opatření vydávat parodie hitů jako "My Sharona" rockové kapely The Knack, "Vogue" zpěvačky Madonny a také "Hello" od Adele. Jeho plánem je vydávat alespoň jedno video týdně na svém Youtube. Tohle je rozhodně jeden z profilů, který se vyplatí sledovat.

První koronasong, který Chris Mann vydal, se zároveň stal nečekaným virálem. Ústředním motivem písně "My Corona", remake hitu od The Knacku, je panika kvůli nedostatku toaletního papíru a nutnost sociálního distancování.

Mám radost, že moje neuróza přináší do tohoto těžkého času trochu úsměvu

Chris Mann v komentářích pod svým videem

Ještě větším hitem se stala píseň "Hello", kterou všichni známe v nádherném originálu zpěvačky Adele, v podání Manna má dodatek "From the Inside". V této parodické verzi si Mann tentokrát stýská za sklem svého úkrytu, kde sní o tom, že jednou si opět dá burger, proběhne se venku a bude mít důvod si zase obléknout kalhoty.

Bee Gees v rytmu korony

Slavný hit "Stayin' Alive" z roku 1977 skupiny Bee Gees si o koronavirovou předělávku vyloženě koledoval. Tři hudebníci proto dali hlavy dohromady a vytvořili - každý zvlášť ze své vlastní izolace - skvělou parodii "Stayin Inside", kterou na svém profilu sdílel Brent McCollough.

„It’s the Corona, somebody help us yeah!“

Bollywoodský koronavirový Casanova útočí nejen na plíce, ale i srdce

Indický vibe a tak trochu psychedelický videoklip Naveena Richarda, herce a stand-up komika, je minimálně stejně nakažlivý, jako samotný virus. Richard se v klipu pasuje do role Casanovy, který se shodou okolností jmenuje Corona Virus, a touží jen po jediném - chce se sbližovat s co nejvíce lidmi. Richardův hit se na sítích šíří opravdu rychle.

Moje jméno je Corona. Corona Virus. Jen pojď, sundej si tu roušku, abychom se mohli… infikovat!

Kdyby tu byli Queen, zahráli by Lockdown Rhapsody

Z jižní Afriky se hlásí také The Kiffness, hudební projekt, jehož zakladatelem je hudebník David Scottem. The Kiffness je považován za místní internetovou senzaci a s virálními koronasongy to platí o to víc.

Zde si ukážeme parodii na "Bohemian Rhapsody", ovšem profil The Kiffness toho skýtá mnohem více na objevování - Scott přezpíval "Yesterday" od Beatles, nebo třeba píseň "Quaranqueen", koronavirový remake "Dancing Queen" od skupiny ABBA.

Český delfín Adolfeen a jeho Corona firus

Koronahity vznikají i v českém prostředí. Své už písní řekl Xindl X, Kapitán DEMO, nebo třeba Mirai ve spolupráci s Nikol Štíbrovou. Největším hitovkou ale stále zůstává Delfín Adolfeen a jeho "Corona firus".

Dj Roxtar alias Dominik Turza přišel s dalším "fideoklipem". Plyšová postavička delfína Adolfeena si svým humorným přístupem ke koronakrizi nebere servítky. Dezinfikuje si ústa savem, stěžuje si na drahé roušky, vykoupené obchody a stranou nenechává ani politiky, kteří absolutně nevědí, co dělají.

Proklatě humorná a chytlavá skladba "Corona firus" nesmí ujít vašim uším ani očím. Pozor, je nakažlivá, po poslechu doporučujeme dezinfekci (ovšem Adolfeena opravdu nenapodobujte).

BONUS na konec #CoronaVirusDanceChallenge

Výzva #CoronaVirusDanceChallenge, která se šíří po celém internetovém světě, ukazuje jednoduchou a chytlavou formou základní hygienické a preventivní zásady, které mohou omezit další šíření koronaviru.

Překlad písně zní: "Udržuj odstup - umývej si ruce - nedotýkej se obličeje - zatanči" a jejím autorem je hudebník Spence. Jednoduchá choreografie této výzvy pak pochází od tanečníka Donking Rongavilla, na internetu ale samozřejmě lze najít i jiné verze. Na píseň už tancovali doktoři a sestřičky v ochranných oblecích, policisté v kuklách, přidávají se i studenti, kteří hlídají děti zaměstnancům nemocnic, nebo třeba dopravní podnik.

Zavítejte teď na Bulovku, kde svým tancem zaměstnanci děkují za darované ochranné štíty ze 3D tiskárny.

Foto: YouTube Chris Mann

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!