Parazit, Dracula a Kmenta o kmotrech. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 9. dubna

Parazit, Dracula a Kmenta o kmotrech. Nabízíme kulturní tipy na čtvrtek 9. dubna 

Ve čtvrtek odežeňte Parazity, vyšetřete Případ mrtvého nebožtíka nebo mafiánské praktiky ve vrcholové politice s Jaroslavem Kmentou. Poslechněte si také Viewegha a s Divadlem Na Fidlovačce se vydejte do boje proti Draculovi. Každodenními tipy v době koronavirové krize vás inspiruje Informuji.cz.

Moje kino LIVE Parazit

Jsou chudí, ale mazaní! Čtyřčlenná rodina z chudinské čtvrti má mnohá nadání, nejvíce však vynikají v improvizaci a umění přesvědčovat. Pomocí lží a intrik se jim podaří infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena Parka. Dokáží udržet své zapáchající tajemství skutečných identit a původu? Anebo je tyto dva diametrálně odlišné světy semelou?

Jihokorejská třaskavá směs thrilleru, dramatu a parodie je originálním filmovým kouskem, který vyniká nepředvídatelným sledem bizarních situací. Černá komedie Parazit se dočkala také mnohých ocenění - byla oceněna Zlatou palmou, zazářila na Zlatých Globech i Oskarech. Nyní může prostřednictvím Moje kino LIVE vstoupit i do vašich domovů. Nákupem lístku podpoříte vybraná artová kina. Film hodnotila naše redaktorka Petra Sasínová.

Vaše kino: Případ mrtvého nebožtíka

Pobavit se můžete také u české kriminální parodie Případ mrtvého nebožtíka, která si utahuje ze známých klišé kriminálek a detektivek. Major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký) mají jasný úkol - vyšetřit vraždu Starablažkové.

Na chycení vraha mají pouze sedm dní a stopy nemají žádné, tedy kromě toho, že nebožka Starablažková pravděpodobně svého vraha vydírala. Divákům, kteří holdují filmům z policejního prostředí, ale zároveň se chtějí pobavit u nenáročné komedie, skýtá Případ mrtvého nebožtíka výbornou příležitost. Film si můžete pustit na vasekino.cz, kde si stačí před zahájením projekce zakoupit lístek.

Jaroslav Kmenta: Od devadesátkových kmotrů až na Hrad

Klub Paralelní Polis vysílá také online - 6. dubna to byl rozhovor s investigativním novinářem Jaroslavem Kmentou. Výstup můžete i nadále zhlédnout na facebooku nebo Youtube Paralelní Polis. Jaroslav Kmenta je uznávaným investigativním novinářem, záběrem jeho knih a reportáží je odhalování korupce a mafiánských praktik v politických i podnikatelských kruzích.

Proslavil se trilogií Kmotr Mrázek, podle níž byl natočen film Příběh kmotra. V současné době se společnosti dotýkají nejvíce knihy Boss Babiš, příběh oligarchy, a investigativní politický portrét prezidenta Miloše Zemana s názvem Rudý Zeman.

S NoDFlixem do FANTASY světa!

Divadlo, které uvidíte, když zavřete oči. Inscenace Divadla NoD kombinuje technologii binaurálního zvuku - zvukové virtuální reality a tradičních principů ruchařské práce, aby vás teleportovala do samotného středu světa fantasy - do hlavy hlavního hrdiny. Nalaďte si stream, nasaďte si sluchátka, zavřete oči a vstupte do příběhu, který se odehrává ve vaší fantazii. O inscenaci psala Andrea Morkusová.

Nalijme si čisté krve s Draculou Na Fidlovačce

Divadlo Na Fidlovačce od pondělí do čtvrtka vždy od 18:30 čte z románu Dracula Brama Stokera. Pusťte se společně s herci divadla do boje proti zabijákovi, co lidem pije krev již od nepaměti! Podvečerní čtený seriál s Markem Lamborou, Vandou Chaloupkovou, Zdeňkem Maryškou, Martinou Šťastnou, Lukášem Rousem, Elizavetou Maximovou, Lukášem Adamem a Vojtou Vodochodským vám alespoň trochu vynahradí napětí na čekání znovuotevření divadel.

ČechoRom na návštěvě U Staré paní

Čtvrteční přímé přenosy koncertů si najdou cestu ze zavřeného klubu U Staré paní! Tentokrát se o hudbu do domovů postará duo Vojtěcha Lavičky a Ibyho Popa, které si říká ČechoRom. Iby Pop a Vojta Lavička žánrově střílí mezi gypsy a pop music, které prokládají stand-upovými výstupy a velkou dávkou sebeironie. To je mix, který se jen tak nevidí.

Koncert Ghost of You jako poděkování dobrovolníkům a dárcům 

Iniciativa Masarykovy univerzity MUNI pomáhá už zprostředkovala pomoc téměř 1700 lidem a institucím. A dalších více než 1000 lidí přispělo dvěma miliony korun na materiální zajištění této pomoci. Jako poděkování všem zúčastněným se rozhodla brněnská kapela Ghost of You, ve které hrají studenti a absolventi Masarykovy univerzity, živě koncert streamovat na facebookové stránce univerzity.

Svět knihy s Michalem Vieweghem

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha musel zrušit konání svého 26. ročníku. Pro českou literaturu a knižní trh jde o klíčovou akci, jeden z vrcholů sezony. Proto se organizátoři rozhodli zprostředkovat v současné situaci čtenářům literaturu alespoň prostřednictvím online přenosu, a to formou krátkého rozhovoru a autorského čtení. Projekt odstartoval ve středu 8. dubna ve 14:00, zapojí se do něj řada tuzemských spidovatelů. Ve čtvrtek bude předčítat Michal Viewegh, sledovat jej můžete na Mall.tv.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na středeční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!