Humorně o pandemii na České televizi. Nový sitcom Láska v čase korony provází i nestandardní natáčení

Humorně o pandemii na České televizi. Nový sitcom Láska v čase korony provází i nestandardní natáčení 

S humorem jde všechno líp, i v čase krize. Česká televize reaguje na stávající společenskou situaci i novým sitcomem. Seriál Láska v čase korony se začne za neobvyklých podmínek točit již 14. dubna a jeho scénáristy se mohou stát i samotní diváci.

Seriál Láska v čase korony nás zavede do jednoho činžovního domu během období pandemie. Během šesti plánovaných epizod rozehrají jeho fiktivní obyvatelé různé pracovní, vztahové i osudové peripetie, do kterých je uvrhly opatření spojené s nouzovým stavem. Název vychází ze slavného románu Láska za časů cholery od Gabriela Garcíi Márqueze.

V seriálu se potkáte se seniorem Liborem, jehož žena uvízne mimo město, odkázán sám na sebe zůstane i teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí před uzavřením hranic. Zkoušku vztahu naopak zažije díky zákazu vycházení mladý manželský pár Petr a Anna.

První epizodu sitcomu odvysílá Česká televize již 27. dubna od 21:10, ovšem další osudy postav jsou nyní zatím nejisté - scénář bude totiž čerpat z diváckých podnětů.

Společnými silami - na scénáři se budou podílet i diváci

Režisér Jan Bártek a scenárista Tomáš Baldýnský, kteří už dříve spolupracovali na seriálech Poldové a nemluvně nebo Kosmo, avizují, že první díl již svůj scénář má, ovšem další zážitky v epizodách budou již v režii diváků. Tvůrci seriálu vychází ze situací, které zažívají dnes mnozí občané, a proto také chtějí, aby se diváci zapojili se svými postřehy, co je v těchto dobách potkávají.

Podělte se i vy o svůj příběh z karantény, Česká televize příběhy zveřejní také na svých webových stránkách.

Minimalistické natáčení

Jeden týden na napsání scénáře, natočení a odvysílání jednoho dílu - tento šibeniční plán si na sebe tvůrci ušili. Problém ovšem nemusí být pouze časový, ale zejména organizační s ohledem na dodržení vládních opatření a zdravotní prevenci. Točit se plánuje na odložené kamery bez přítomnosti kameramanů. Také herci nebudou mít během natáčení roušky, namísto toho mezi nimi bude vytvořena reálná bariéra třeba dveřmi, anebo se bude jednat o herecké dvojice, které spolu sdílí domácnost i v reálném životě.

Česká televize zatím herecké obsazení doplňuje, objevují se jména jako Zita Morávková, Petr Vršek, Jiří Hána, Zdeněk Maryška, Milena Steinmasslová, Iva Pazderková, Jakub Nemčok, Sára Korbelová a Filip František Červenka.

Zdroj Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!