Proudcast s Wandou Novákovou: Při natáčení s batolaty sháníme alespoň trojčata, aby se scéna stihla natočit

Proudcast s Wandou Novákovou: Při natáčení s batolaty sháníme alespoň trojčata, aby se scéna stihla natočit 

Do kin chodíme kvůli zvučným jménům z plakátů. Přesto existuje neméně důležitá skupina, která se nedostane ani do titulků, přesto by bez ní žádný snímek nevznikl – filmoví komparzisté. O těch ví své Wanda Nováková, filmová produkční, která má za úkol seskupit bezejmenný dav na plac, ale i mnohem víc.

Wanda Nováková, filmová produkční a celoživotní kinematografický nadšenec, se kolem filmové tvorby pohybovala již odmala. Nejprve si našla brigádu jako uvaděčka v kině. To jí však nestačilo a rozhodla se být přímo u tvůrčího procesu na pozici filmové produkční. Za dobu svého působení se podílela na dílech The Catcher Was a Spy, seriálu Svět v plamenech či dokumentárním cyklu Lord. Jejím posledním projektem byl snímek Králiček Jojo, film, který byl nominován na šest Oscarů. Zlatou sošku si právem odnesl Taika Waititi za adaptovaný scénář

Produkční posluchačům Proudcastu prozrazuje, co je náplň její práce, jak jsou komparzisté vybíráni a jaké jsou stinné stránky spolupráce s tak obrovským množstvím lidí. Všem, kteří by se sami chtěli jako tzv. extras natáčení zúčastnit, radí jaká image nejvíc boduje a co je důležité si pohlídat. Velké problémy bývají při natáčení s batolaty. Jako děti mají zkrácený natáčecí den a scéna se tak nestačí dokončit k celkové spokojenosti režiséra. Wanda prozrazuje, že v tomto případě se často vyhledávají dvojčata a trojčata, a po uplynutí doby nastavené legislativou se sourozenci pouze prohodí. Hodně našich dotazů směřovalo i na úspěšný snímek Králíček Jojo. Podrobnosti ze zákulisí filmu a Wandiny dojmy ze setkání s oscarovým scenáristou a režisérem Taikou Waititim uslyšíte v našem Proudcastu.

Naše Proudcasty najdete také na stránce https://www.buzzsprout.com/839452, kde najdete i odkazy na oblíbené platformy Spotify, Apple a Google Podcast a další.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!