Proudcast s Matějem Lehárem: Když uslyšíte kontrabasy s fagotem, budete vědět, že v televizi začínají Čelisti

Proudcast s Matějem Lehárem: Když uslyšíte kontrabasy s fagotem, budete vědět, že v televizi začínají Čelisti 

Kvalitní filmová hudba dokáže každý snímek pozvednout na vyšší úroveň. O velkolepých melodiích a soundtraccích, ze kterých vstávají chloupky na pažích, ví něco i host našeho historicky prvního Proudcastu a ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár.

Matěj Lehár, ředitel Filmové filharmonie, profesionální hráč na lesní roh a milovník soundtracku z Posledního Mohykána, se mimo jiné zabývá i dramaturgií koncertních vystoupení, skladatelství a pedagogické činnosti. Už během svých studií se začal věnovat specifickému žánru – filmové hudbě. Ve Filmové filharmonii je na pozici ředitele orchestru a snaží se o co největší možný zážitek z poslechu živých koncertů. Sám i nadále vystupuje na koncertech FILMharmonie jako hráč na lesní roh.

Po svém letošním valentýnském koncertě plném romantických melodií skladatelů Johna Williamse, Jamese Hornera, Dannyho Elfmana a dalších zasvětil Matěj Lehár během našeho podcastu posluchače do vývoje žánru filmové hudby, popularizace klasických skladeb díky známým snímkům a úrovně tohoto výjimečného specifického žánru v malém českém rybníčku. Muzikant prozrazuje zákulisní informace jako například jak drahý je notový materiál skladatelů a jaká je potíž s hudbou v romantických filmech. Slovo padlo i o Hansi Zimmerovi, hudebníkovi, který v Praze vystoupí 15. února v roce 2021.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!