Ozark na Netflixu, Royal Republic živě i úspěšné recepty zadarmo. Nabízíme kulturní tipy na pátek 27. března

Ozark na Netflixu, Royal Republic živě i úspěšné recepty zadarmo. Nabízíme kulturní tipy na pátek 27. března 

Přinášíme ochutnávku tipů ze speciální karanténové edice, jak strávit pátek kulturně a zábavně i z obýváku. Vychází nová řada seriálu Ozark na Netflixu, Divadlo Aqualung chystá živé vysílání svého představení a autoři Jíme zdravě nasdíleli obsah svých knih receptů. Podívejte se na každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Ozark (Season 3) na Netflixu

Oblíbený a veřejností velmi kladně hodnocený krimi thriller Ozark se po dvou letech dočkal i své třetí série. Hlavní hrdina Martin Byrde (Jason Bateman) žije i se svojí rodinou v Chicagu a živí se jako finanční poradce. Se svým kolegou se pustí do riskantního a nebezpečného obchodu s drogovým kartelem. Neúspěch tohoto pochybného kšeftu neohrozí pouze Martina, ale i všechny členy jeho rodiny. Byrdeovi a jeho nejbližším tedy nezbývá nic jiného, než aby se dočasně vzdálili na plošinu Ozark. Tam však Martinovy potíže nekončí. On i jeho zhýčkaná rodina se musí přizpůsobit nové skromné situaci se vším a všemi, kteří se stanou součástí jejich nové domoviny. Třetí řada seriálu natáčeného v Georgii vychází na Netflixu v pátek 27. března 2020.

Jóga či posilování online

Páteční odpoledne nabízí i několik sportovních online lekcí zdarma. Pro milovníky jógy proběhne od 15:00 hodinové živé vysílání ze studia Samádhi. Jemnou jógu v mírném tempu si můžete otevřít na této události. Od 17:00 poté proběhne třicetiminutové posilování celého těla na facebooku B2D Training Park.

Divadelní představení Vynález zkázy

Herci z Divadla Aqualung jsou pravými nadšenci a rozhodli se svoje vystoupení sdílet i v karanténě. V pátek 27. března na své facebookové stránce na 24 hodin zpřístupní záznam divadelního představení Vynález zkázy. Příběh vypráví o setkáních v době plné podivuhodných a fantastických vynálezů a prozrazuje, zda kapitán Nemo zachrání svět, nalezne Atlantidu či ztracenou dceru či co vlastně vynalezl profesor Roch. Hru na motivy knih spisovatele Julese Verna s úpravami z pera Kryštofa Hanzlíka na jevištních prknech přivedli k životu Tereza Krippnerová, Zita Morávková, Petr Gelnar, Zbigniew Kalina / Jaroslav Slánský, Jan Konečný, Václav Krátký / Václav Rašilov a Lubor Šplíchal. O hudební doprovod se postarali muzikanti z kapely Aquajazz. Facebookovou stránku Divadla Aqualung otevřete na tomto odkazu.

Moje kino LIVE: Vít Klusák o V síti

Ten, kdo před začátkem karantény stihl zajít na šokující dokument V síti Víta Klusáka a Barbory Chalupové, se může dozvědět další zajímavosti z pozadí projektu. V rámci projektu Moje kino LIVE – Spolu doma v kině bude zprostředkována přednáška s režisérem snímku Vítem Klusákem a diváci se budou moct zeptat na vše, co je o dokumentu V síti zajímá. V pátek 27. března 2020 od 20:30 se diváci mohou těšit na povídání o filmu i tom, co následovalo po něm, nezveřejněné ukázky a bonusy. Základní vstupenky stojí 100 Kč a objednat si je můžete zde.

Online Konference Equal Pay Day 2020

Pro zájemce o tématiku stejných mezd pro obě pohlaví pořadatelé zprostředkovali celodenní konferenci online a zdarma. Témata, která si přednášející připravili, mohou diváci sledovat zde. Monitoringový den se přesouvá na náhradní termín 7. listopadu 2020 do hotelu Clarion.

Virtuální konference "Výuka na dálku"

Pro vyučující, rodiče a přátele školy bude v pátek zprostředkována i virtuální konference s aktuální tématikou „Výuka na dálku“. Hodinová přednáška cílena zejména na management školy poskytuje stručnou inspiraci, řešení a cesty, jak se rychle poprat s nastalou situací ve školství. Přednáška začíná ve 14:00 a trvá do 15:00. Program i registraci najdete na tomto odkazu.

Royal Republic LIVE

Oblíbená švédská kapela, která má dorazit na letošní festival Mighty Sounds, vystoupí se svým debutovým albem We Are The Royal živě na facebooku. Deska z roku 2010 obsahuje hity jako All Because of You, Tommy-Gun, Underwear nebo Full Steam Spacemachine. Seveřané ho vůbec poprvé zahrají celé v jednom setu. Show z klubu KB ve švédském Malmö startuje dnes v 21:00.

Jíme zdravě v karanténě

Autoři kuchařek Jíme zdravě s Fitrecepty nechtějí, aby lidi seděli jen před televizí, a tak se rozhodli je zabavit i v kuchyni. Na webu zveřejnili padesátistránkovou ochutnávku ze své nové knihy plné jednoduchých a zdravých jídel o pár surovinách. E-kuchařku si můžete zdarma stáhnout zde.

Hry začátku tisíciletí zdarma

Webová stránka Old Games Download poskytuje ke stažení velkou spoustu oblíbených nenáročných her počátku tisíciletí, které zpříjemní odpoledne. Ke stažení se nabízí oblíbený The Sims 2 na operační systém Windows či dětská dobrodružná hra Scooby-Doo!: Showdown in Ghost Town z roku 2000. Hry si můžete stáhnout zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!