Filmy během karantény: tipy na legální a bezplatné zahraniční streamy

Filmy během karantény: tipy na legální a bezplatné zahraniční streamy 

Užijte si během karantény filmy z pohodlí gauče. Přinášíme tipy na zahraniční streamovací stránky, které jsou legální a navíc zdarma. Stačí se zaregistrovat a pak už jen vybírat z bohaté nabídky.

Archive.org

Tisíce filmů od němé éry až po sedmdesátá léta 20. století poskytuje Internet Archive. Vybírejte třeba z klasických hororů jako Kabinet doktora Caligariho nebo Upír Nosferatu, komedií s Charliem Chaplinem nebo noirových snímků.

Top Documentary Films

Jak už název napovídá, jde o videotéku dokumentárních snímků, které můžete vybírat podle témat – nechybí sekce zaměřená na životopisy, historii, umění, ekologii, konspirace nebo třeba na 11. září. Zhlédnout lze například film Svědkové Putinovi, vyšetřovací dokument o obvinění proti Michaelu Jacksonovi Square One nebo hudební snímek o mistrovi filmové hudby Hans Zimmer Revealed.

Retrovision TV

Pokud holdujete filmům pro pamětníky, nepřehlédněte tuto malou streamovací stránku s výběrem hollywoodských klasik a seriálů převážně z první poloviny 20. století. Ke zhlédnutí je tu třeba adaptace románu Hemingwayova románu Sbohem, armádo, romantický snímek Údolí panenek se slavnou Sharon Tate, původní seriál Rodina Addamsova z roku 1964 nebo originální thriller Stepfordské paničky podle novely Iry Levina z roku 1975.

Open Culture

Bez nutnosti zakládání účtu si můžete pouštět snímky na této stránce, která je určena zejména pro studijní účely. Nabízí lehce přes tisíc děl včetně více než stovky klasických korejských či ruských filmů s anglickými titulky. Podívejte se na prequely ke sci-fi Blade Runner 2049, němý film Gustava Machatého Erotikon, klasiku sovětské montážní školy Křižník Potěmkin nebo na řadu hudebních dokumentů.

CONtv

Platforma, kterou založili fanoušci Comic Conu, se zaměřuje hlavně na anime a komiksy, najdete na ní ale i spoustu filmů jiných žánrů, především béčkových sci-fi a hororů jako dělaných pro příznivce Festivalu otrlého diváka. Zkuste třeba japonskou chuťovku Black Rat nebo kolorované verze hororových klasik Noc oživlých mrtvol či Karneval duší. Snímky jsou většinou opatřeny anglickými titulky.

Foto: Jeremy Yap, Unsplash

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!