Divadla se vrací do online světa. Sledujte streamovací služby

Divadla se vrací do online světa. Sledujte streamovací služby 

Komu chybí divadlo, nebojte, cestičky si najde i do vašich domovů. Máme pro vás několik tipů na divadelní platformy a inscenace zpřístupněné ke zhlédnutí ze záznamu. O divadelní zážitky tak přijít nemusíte a navíc je tu jedna nesporná výhoda - sledovat představení můžete i v ležérním oblečení!

Dramox - divadelní představení na jednom místě

Nouzová situace si žádá nouzová řešení. A občas se najdou nápady, které mají potenciál i mimo krizi. Takovým projektem je Dramox, streamovací služba zaměřená pouze na divadelní představení. Kdykoli a kdekoli můžete sledovat svá oblíbená i zcela nová představení bez reklam. Službu si lze vyzkoušet na 7 dní zdarma, poté je za měsíční poplatek, který z části putuje právě konkrétním divadlům. 

A co na Dramoxu najdete? Divadlo Na Jezerce zde sdílí komedie Ženitbu a Takový malý žertík. Nechybí ani oceňované Tři sestry Divadla Na Fidlovačce či Zlatá šedesátá aneb deník Pavla J. z Divadla Na zábradlí. Těšit se můžete i na inscenace Dejvického divadla, jako je Černá díra či Příběhy obyčejného šílenství. Nabídka se neustále rozrůstá, milovníky divadla tak jistě hned tak neomrzí. 

Muzikál Mauglí

Oblíbený muzikál Mauglí od autorů Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové je nádhernou výpravou do nebezpečného, ovšem pestrého světa džungle. Příběh z Kiplingových Knih džunglí si našel své místo v Divadle Kalich a nyní díky platformě Mall.tv míří i do vašich domovů. Tento hravý muzikál jsme hodnotili vysoko!

Velvet Havel

Divadlo Na zábradlí láká na oceňovanou inscenaci Velvet Havel na Mall.tv. Velvet Havel je autorský hudebně-divadelní projekt Miloše Orsona Štědroně, který se nechává volně inspirovat Havlovým životem i tvorbou a s humorem a sobě vlastní zkratkou pojednává o něm, jeho okolí i o nás samotných. Forma představení vycházející z hudby dává šanci uchopit toto nelehké a ožehavé téma jedné z největších českých osobností (a již za života legendy) s nadhledem a s vysokou mírou originality. 

Všechno, co v nás zkurvili komunisti

Jsou mladí, umělecky činní, progresivní levičáci, kteří mají na všechno názor. Co se ale stane, když je nikdo nebude poslouchat? Třeba zabarikádují scénu NoDu, kde vyhlásí vlastní republiku ve jménu pravdy a lásky. A nekompromisně si vezmou to, co jim patří.

Komunismus deformoval charaktery, kapitalismus selhal a demokracie pokulhává. Divadlo NoD zpřístupnilo radikální autorskou politickou féerii, ve které čtyři pravdoláskaři bojují divadlem. Představení jsme v minulosti hodnotili, přečtěte si naši recenzi.

Mimochodem z vysílání NoDflixu je k dispozici vícero inscenací, například také Soul(ó)ženy, ve které si trojice žen postěžují na nenaplnitelný společenský ideál - recept "bohyně v kuchyni, dokonalá matka a v posteli děvka" totiž tak trochu nefunguje.

Foto: MH_project

Horníci na home office

Svítá horníkům světlo na konci tunelu? To zjistíte 13. listopadu, kdy proběhne premiéra nové české komedie Horníci na home office. Jak název naznačuje, černá komedie má vtipně reagovat na aktuální situaci a hraje si s myšlenkou toho, jak by vypadala práce z domova v případě horníků. Hlavních rolí havířů, kteří se ze dne na den ocitnou bez práce, se ujali Karel Zima, Josef Kaluža a Robin Ferro, který je divákům známý jako jeden ze členů improvizačního souboru Tři tygři. Film bude přístupný i v následujících týdnech. O projektu online komedie se dočtete více zde.

Foto: archiv Vladimíra Skórky

Láska za korony

Novou inscenaci zpřístupnilo také olomoucké Divadlo Tramtarie. Původně jednorázový projekt v květnu se stal velkým hitem a nyní se vrací v plné kvalitě i online. Romantická komedie z doby koronavirové je plná nadhledu, humoru a laskavosti. Hrdinové jsou zcela obyčejní lidé nacházející se v neobyčejných situacích - učitel vedoucí svoji hodinu přes internet, policista striktně dbající na dodržování neustále se měnících vyhlášek či mladí milenci potýkající se s veškerými hygienickými opatřeními.

Divadlo Tramtarie zpřístupňuje ovšem i další inscenace ze svého repertoáru, pro přístup k záznamu je nutné si zakoupit vstupenku.

Foto: Divadlo Tramtarie

Losers Cirque Company

Novocirkusový soubor Losers Cirque Company letos získal do pronájmu bývalé Branické divadlo s ambicí tranformovat jej na Divadlo BRAVIO!, Divadlo nového cirkusu a pantomimy. S druhou vlnou koronaviru ovšem i tento spolek musel své aktivity dočasně pozastavit.

Fanoušci jejich precizních a dechberoucích světelných, pohybových a akrobatických show si mohou zavzpomínat na Kolaps na Letní Letné z roku 2017 prostřednictvím záznamu České televize, či na představení The Loser(s), zpřístupněné na Mall.tv.

Škola Ypsilon

Studio Ypsilon bavilo a pomáhalo dětem s učením již během jarního lockdownu. Na podzim se ovšem vzhledem k současným opatřením děti musely znovu uchýlit do školního online světa. Pomoci třeba s vyjmenovanými slovy jim mohou i herci Studia Ypsilon.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!