Jak si přičarovat jaro? To napoví představení na Kampě „Jémine, jémine, masopust pomine“

Jak si přičarovat jaro? To napoví představení na Kampě „Jémine, jémine, masopust pomine“ 

Zima je dlouhá, což takhle přivolat si Velikonoce a s nimi také jaro? K tomu slouží právě období masopustu a jeho „magické neděle“. Divadlo Kampa uvede pro dětské diváky představení s názvem „Jémine, jémine, masopust pomine“, které je prostřednictvím písní provede zvyky našich předků během masopustu.

"Všichni známe slovo masopust a Velikonoce, ale málokdo z nás si uvědomuje, jak velký význam to byl pro naše předky, a co všechno k těmto tradicím patří. V našem představení se snažíme srozumitelně, nejen dětem, ale i dospělým ukázat jak taková oslava masopustu, či vítání jara vypadala," přibližuje námět scénáristka a herečka Marcela Jakoubková.

Zvyky kolem Velikonoc si opakujeme každý rok. Co se ale týče pradávných zvyků spojených s magickým obdobím masopustu, tam už můžou mnozí zapochybovat. Představení "Jémine, jémine, masopust pomine" si klade za cíl přiblížit dětem prostřednictvím povídání a hravé hudby svět dávných dob, kdy ještě lidé věřili na kouzla. Dobu, kdy naše prababičky a naši pradědečci čarovali, aby si přivolali jaro. Věděli tehdy přesně, co třeba dělat na pražnou nebo kýchavou neděli! Víte to i vy?

"Myslím, že v dnešní uspěchané a trochu chaotické době je příjemné a důležité vrátit se ke kořenům a jistotám našich prapředků, protože tak můžeme dojít k souznění nejen s nimi, ale i s přírodou a životem kolem nás," dodává Marcela Jakoubková.

Premiéru Divadlo Kampa uvede v neděli 15. března a to pouze pro malou uzavřenou skupinu pozvaných hostů. Jakmile vládní preventivní opatření pominou a divadla znovu otevřou dveře veřejnosti, můžete se těšit na reprízu. Představení je vhodné pro děti od pěti let.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!