Komorní divadla a malá kina. Kde v Praze stále můžete načerpat kulturní zážitky

Komorní divadla a malá kina. Kde v Praze stále můžete načerpat kulturní zážitky 

V souvislosti se šířením koronaviru vyhlásila vláda nouzový stav, který zahrnuje i zákaz konání akcí s účastí více než 30 osob. Nařízení by mělo trvat 30 dnů.

Divadla

Divadlo Kampa stále nabízí vstupenky na čtvrteční reprízu Anny Kareniny, sobotní představení Přicházíme v míru o autismu s Jaroslavem Duškem, pondělní improvizační show Samé vody a další.

Navštívit můžete také A studio Rubín, které aktuálně hraje třeba inscenaci Obludov v režii Jana Prušinovského, hru o současném ženství Thelma a Selma nebo autorské představení Jana Friče Burnout aneb Vyhoř! Program divadla Alfred ve dvoře o víkendu zahrnuje třeba hostující představení Syn jitra nebo pohádku pro nejmenší Kde budeme bydlet.

Nezávislé Divadlo D21 v příštím týdnu uvádí recitál Lenky Čolobentičové nebo pohádku Boženy Němcové Bajaja. Nízkou kapacitu hlediště má i Divadlo NoD, kde se do konce týdne odehraje výjimečné představení Harry Potterovská benefice či Bible 2 inspirované komiksem Adventures of God.

Studio Hrdinů během příštího víkendu premiérově uvede inscenaci Ferrante Club, vstupenky na reprízu 24. března jsou k dostání. Program neruší ani Divadlo Ungelt, které v nejbližších dnech chystá třeba tragikomedii Pan Halpern a pan Johnson, nebo Venuše ve Švehlovce, jež tento týden uvádí inscenaci Marie Stuartovna – Anatomie dramatu, bezplatnou komedii Co čumíš?! Sitcom z azyláku nebo Shakespearův Večer tříkrálový.

Pouhých padesát lidí se vejde do sálu Divadla Kámen, které do konce března nabídne dvě reprízy představení Přesně 42 zubů nebo přednášku o historii čtvrti Nusle. Tento týden můžete zamířit i do MeetFactory, kde se odehraje inscenace Finmark. V omezeném provozu funguje také Divadlo v Celetné, bez omezení hraje v Klubovně v Jindřišské, v prodeji jsou vstupenky na zdejší derniérové představení Červenec, Helverova noc nebo Slovácko sa nesúdí.

Kina

S kapacitou 40 míst nadále funguje nedávno otevřený prostor Screenshot v Petrské čtvrti, jenž tento týden zadarmo uvádí dokument Kiruna – překrásný nový svět s diskuzí po projekci, zpoplatněný vstup je na promítání snímku Pro Samu.

Navštívit můžete i kino Pilotů, které v tomto týdnu promítá mimo jiné dokument V síti, romantický thriller Psi nenosí kalhoty, komedii Vlastníci nebo oscarového vítěze Parazit. Zoufat nemusí ani příznivci Bio Oko, které promítá pro maximálně 95 lidí na jedno představení. Diváci tak mohou vyrazit tento týden na horor Neviditelný, animovaný snímek Frčíme nebo úplnou či zkrácenou verzi V síti.

Otevřené je i komorní kino Evald, které do konce týdne hraje satiru Králíček Jojo, drama Staříci nebo mysteriózní film Maják. Prvních 95 diváků do sálu vpouští kino Světozor, jež v týdnu nabízí adaptaci Malé ženy, válečný snímek 1917 nebo životopisné drama Judy.

Maximálně 90 osob se dostane na projekce v kině Aero, které má v pátek na programu Double Feature na téma vesmír se snímkem První člověk a premiérovým sci-fi Proxima. Promítají i Kasárna Karlín, kde se návštěvníci v nejbližší době můžou těšit na dokument 11 barev ptáčete nebo hudební snímek Pražákům, těm je hej.

Bez omezení promítá kino Mat s kapacitou 46 míst. Do konce týdne mohou zájemci zamířit třeba na thriller Joker, dětský snímek Lví král nebo Tarantinův nejnovější film Tenkrát v Hollywoodu. Nižší kapacitou disponuje také Edison Filmhub, který aktuálně hraje například thriller Vidíš měsíc, Danieli, romantické drama Srdcová královna či oscarového adepta Bídníci.

Malý sál s kapacitou 58 míst stále funguje v kině Atlas, které vyblokovalo také sedadla ve velkém sále na povolenou kapacitu sta diváků. V nejbližších dnech zde mohou návštěvníci zhlédnout třeba thriller Sviňa, krimi komedii Gentlemani nebo animovaný film Ježek Sonic.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!