Cordell Walker nebo detektiv se psem. Připomeňme si role čerstvého osmdesátníka Chucka Norrise

Cordell Walker nebo detektiv se psem. Připomeňme si role čerstvého osmdesátníka Chucka Norrise 

Chuck Norris neslaví narozeniny, narozeniny slaví Chucka Norrise. Připomeňme si ikonické i méně znamé role legendy, která se díky svému bojovému umu a špatným hereckým výkonům stala terčem nespočetného množství vtipů.

Cesta draka

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s rodinnou restaurací. Ačkoliv to zprvu vypadá, že se do Itálie přijel hlavně dobře najíst, svůj postoj změní ve chvíli, kdy o podnik projeví zájem místní mafiáni. Tang Lung brzy pochopí, že ačkoliv je v cizí zemi, údery pěstí a kopance znamenají to samé všude na světě. Ačkoliv Cesta draka neoslní banální zápletkou, rozhodně zaujme nadpřirozeně rychlými bitkami, přičemž pomyslnou třešničku na dortu představuje duel s Chuckem Norrisem.

Osamělý vlk McQuade

J. J. McQuade (Chuck Norris) je tvrdým texaským ochráncem zákona. Je samostatný a řídí se vlastními pravidly, což ale dost často znepokojuje úředníky a jeho nadřízené. Jednoho dne je přepaden konvoj převážející vojenské zbraně. Jediný svědek je zabit. Tento případ začne McQuade vyšetřovat se svým přítelem Dakotou Brownem (L. Q. Jones) a mladým, nezkušeným Kayem (Robert Beltran). Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zem. Šance na vyproštění je minimální. Existuje ale situace, kterou by Chuck Norris nezvládl?

Top Dog

Detektiv Slater (Chuck Norris) vyšetřuje vraždu svého kamaráda, po kterém zůstal pes jménem Reno. Oba jsou z nastalé situace nešťastní. Brzy se ale ukáže, že Reno není tak úplně obyčejný pes. Při vyšetřování se stane Slaterovi rovnocenným parťákem. Navíc se k této dvojici připojí i Matthew, synovec zavražděného policisty. A tak v průběhu vyšetřování dochází k bizarním situacím, protože tým složený z policejního důstojníka, malého chlapce a psa prostě nemá nemá chybu.

Mistr kickboxu

Barry Gabrewski (Jonathan Brandis) je zdánlivě obyčejný chlapec, který trpí astmatem. Je ale velkým snílkem. Velmi často žije ve svém vlastním světě, ve kterém se objevuje v nebezpečných situacích po boku svého největšího vzoru – hvězdy akčních filmů Chucka Norrise. Kvůli tomu se stává terčem posměchu ostatních spolužáků. Bojovému učení se ale začne aktivně věnovat. Jednoho dne se Barry zapíše na turnaj karate, kde se mimo jiné setká se svým velkým idolem.

Walker, Texas Ranger

Chuck Norris jakožto Cordell Walker ochraňuje s parťákem Jamesem Jimmym svým bojovým uměním zákon v Dallasu a jeho okolí. Seriál je charakteristický především důrazem na morální hodnoty, kterými je přeplněn. Hlavní postavy například odrazují od užívání drog a provádění podobných nešvarů. Bojové umění jsou zde primárně nástrojem pro vymáhání práva.

Foto: IMDB.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!