Nejnovější články » Filmové novinky

Kvůli koronaviru se ruší všechny akce nad 30 účastníků

11.3.2020,

V souvislosti se šířením koronaviru vyhlásila vláda nouzový stav zahrnující zákaz akcí s účastí více než třiceti osob. Mimořádně je přerušen festival Jeden svět, přeložen je Febiofest a zrušena řada dalších kulturních akcí.

Od úterní 18. hodiny platí zákaz konání veřejných i soukromých divadelních, hudebních, filmových a dalších představení, stejně tak sportovních či náboženských akcí s účastí přesahující ve stejný čas 100 lidí. Ohledně již zakoupených vstupenek v síti Ticketstream se můžete informovat zde

Mimořádně jsou například přerušeny veškeré projekce a doprovodný program festivalu Jeden svět, Febiofest se v Praze neuskuteční v původním březnovém termínu, předběžně by se měl konat od 18. do 25. září 2020.

V původních termínech se nebudou konat ani koncerty skupiny Gregorian, vstupenky ale zůstávají v platnosti na náhradní termíny konání. Uzavřená zůstávají i divadla, mimo jiné Národní divadlo nebo Divadlo DISK.

Galerie a muzea se uzavírají. Od pátku 13. března se uzavírá také celý areál Botanické zahrady hl. m. Prahy v Troji včetně venkovních expozic. 

Do odvolání zůstávají zavřené objekty ve správě Národního památkového ústavu. Odloženo je i předávání cen Czech Grand Design, které se mělo odehrát 24. března. Náhradní termíny budou stanoveny dle vývoje epidemie v ČR i v Evropě.

V případě plánované návštěvy menších akcí pod 30 účastníků doporučujeme prověření o konání přímo u pořadatele. Vzhledem k velkému množství těchto akcí není redakce schopna prověřovat každou akci zvlášť.

Foto: Pixabay