Březnové kulturní novinky: Avril Lavigne zpět na pódiu, Švejk i brutalismus

Březnové kulturní novinky: Avril Lavigne zpět na pódiu, Švejk i brutalismus 

Březen, za kamna vlezem? Ani náhodou! Březen je totiž plný kultury, která by nám za kamny chyběla. Podívejte se na náš kulturní přehled, co jednotlivé umělecké oblasti v březnu přinesou.

Z hudby si v březnu nenechejte ujít třeba koncert pop punkové královny počátku 21. století Avril Lavigne. Do Tipsport Areny v Praze přiveze i nové album Head Above Water. Její stále velká fanouškovská základna pak jistě ocení i hity této slavné kanadské zpěvačky jako Complicated nebo When You’re Gone.

Do kina si koncem března můžete poprvé zajít třeba na nové životopisné drama o významném českém léčiteli Janu Mikoláškovi. Film Šarlatán přiveze rovnou z festivalu Berlinale režisérka Agnieszka Holland. Hlavní roli “šarlatána” si v něm zahrál Ivan Trojan.

Divadelní adaptace Švejka, notoricky známého příběhu o geniálním hlupákovi, v moderním pojetí přivede diváka k mnohým otázkám včetně té, jak nás vnímá okolní svět.  Představení Švejk/Schwejk vzniklo v koprodukci Městkých divadel pražských a Staatstheater Augsburg a diváci v něm můžou zpozorovat vedle Haškovy předlohy i vlivy mnoha jiných autorů. Poprvé na něj můžete zamířit 10. března do Divadla Komedie.

Od 19. do 20. března bude vůbec poprvé v Česku uvedeno křehké taneční představení Sumika slavné taneční choreografky a současně tanečnice Ruti Mito. Vystoupení vycházející z neustálého proměňování a formování lidského těla proběhne dvakrát v Centru současného umění DOX v pražských Holešovicích.

Ve Veletržním paláci v Praze pak od 6. března máte možnost zajít na výstavu Nebourat! Podoby brutalismu v Praze. Národní galerie na ní souhrnně znázorňuje tuto rozporuplně přijímanou architekturu v našem hlavním městě.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!