Koncert na podporu Kasáren Karlín už ve středu! Vystoupí Xavier Baumaxa I legenda devadesátkového diska

Koncert na podporu Kasáren Karlín už ve středu! Vystoupí Xavier Baumaxa I legenda devadesátkového diska 

Kulturní centrum v karlínských kasárnách má nejistou budoucnost. Přestože vytvořilo místo nabízející pestrý program od koncertů a kina přes saunu se skleněným stropem, již brzy ho může nahradit nový provozovatel. Postavit se za projekt můžete na Koncertu na podporu Kasáren Karlín, který se uskuteční už ve středu 11. března.

„Před téměř třemi lety jsme poprvé otevřeli Kasárna Karlín pro veřejnost. Vznikl tak prostor, který v Česku nemá obdoby – v srdci Prahy nabídl veřejnosti kino, dětské hřiště s obřím pískovištěm,kavárnu, sportoviště, bar a spoustu dalších aktivit,“ napsal na svůj facebookový profil 16. února spolek, který kulturní centrum v karlínských kasárnách provozuje, „původní smlouva, která nám toto vše umožňuje, ale letos v březnu vyprší. Celý rok jsme proto intenzivně jednali se státem, aby mohla Kasárna Karlín fungovat dál.“

Přestože se nakonec zadařilo a smlouva byla prodloužena na další dva roky, radost netrvala dlouho. V ten samý den bylo totiž vypsáno komerční výběrové řízení na pronájem areálu.  Pokud se najde někdo, kdo bude ochoten za pronájem areálu zaplatit minimálně 75 tisíc měsíčně, bude muset současný provozovatel prostory opustit. I pokud by se týmu provozujícímu současné kulturní centrum podařilo sehnat dostatek peněž a výběrové řízení vyhrát, nemohl by pokračovat v současné činnosti jako doposud. „Výběrové řízení je formulované tak, že svým zněním prakticky znemožňuje tak pestrý kulturní provoz, jaký je tu nyní,“ vysvětluje.

Mnoho pravidelných návštěvníků a kulturních fanoušků tato zpráva samozřejmě nepříjemně překvapila. Nečekaná byla míra podpory, které se současní provozovatelé dočkali. „Do Kasáren nám chodí stovky zpráv plných podpory. Píšou nám místní, štamgasti a finanční pomoc nabídli i karlínské firmy a mecenáši,“ napsali, „přemýšleli jsme, jak vám poděkovat, a rozhodli jsme se vás pozvat na 11. března do Kasáren.“ Toho dne se totiž uskuteční Koncert na podporu Kasáren Karlín.

Vystoupí na něm svérázný písničkář Xavier Baumaxa, na afterparty se pak přidá i legenda devadesátkového diska DJ Dušan. „Čím více se nás sejde, tím silnější pošleme vzkaz: Kasárna Karlín mají patřit veřejnosti,“ vyzývají organizátoři. Koncert začíná v 19 hodin, vstupné je dobrovolné. Více se o karlínské situaci dozvíte z našeho nového dílu Proudcastu, který najdete na Spotify, Apple nebo Google platformách.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kasárna Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kasárna Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!