Visací zámek vydá v pátek nové album! Nové písně představí na koncertní šňůře

Visací zámek vydá v pátek nové album! Nové písně představí na koncertní šňůře  

Dlouhých pět let čekali fanoušci Visacího zámku na novou nahrávku. V pátek 13. března kapela toto čekání ukončí. Vydá totiž zbrusu novou nahrávku, o níž tvrdí, že je pěkně ostrá!

Anarchie a total chaos. Tak zní název nové desky, která je podle punkové legendy ostrá nejen zvukově, ale také textově. Nové skladby začaly vznikat už před třemi lety. „Z prvního soustředění jsme vytěžili písně jako Pičus, Tam-tam, Vegetarián nebo Pípa. Tyhle věci hrajeme už delší dobu na koncertech. Ale některé songy jsme nazkoušeli až během nahrávání a to budou úplné novinky,“ vysvětluje zpěvák a dvorní textař Honza Haubert.

Fanoušci se tak dočkají i písní Na úřadě, Zlověstné palmy šumí či Polednice. „Zvláště z ní mám velkou radost. Nečekal jsem, že se do tříminutové kompozice podaří vměstnat baladu z mé milované kytice,“ dodává Haubert, „a ono to šlo jako po másle!“ Do skládání se zapojila celá skupina, což slibuje pestrou nahrávku. Visáči lákají především na hrubý kytarový punk’n’roll. Album vyjde v limitované edici i na LP.

Nové songy vyjede kapela představit na koncertní turné, během kterého ji doprovodí speciální host – další punková stálice E!E. První koncert odehrají už v pátek 13. března. Ještě před tím stačili Visáči překročit se svou tvorbou i hranice České republiky. Stali se totiž patronem Expedice Tatra kolem světa 2, která navazuje na legendární cestu tatrovky v letech 1987 – 1990.

„Po celé trase povezeme dobré jméno Česka a Slovenska do světa. Chceme šířit mimo jiné i českou kulturu a jelikož jsme při stavbě TKS2 poslouchali Visací zámek, řekli jsme si, že obě legendy spojíme,“ vysvětlil Martin Havlíček z expedice a Honza Haubert doplňuje: „Před pěti lety jsme vyhlásili Punkový království a jsme šťastní, že se díky této expedici povede rozšířit jeho slávu do celého světa. Přejeme hodně dobrodružství a punk vás provázej.“

Turné Anarchie a totál chaos

Foto: Ondřej Soukup

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!