Filmové a televizní tipy, týden #11: švédský thriller, pokračování úspěšných seriálů na Netflixu a víno, slunce a zpěv v české komedii

Filmové a televizní tipy, týden #11: švédský thriller, pokračování úspěšných seriálů na Netflixu a víno, slunce a zpěv v české komedii 

Přinášíme vám pravidelné filmové a televizní tipy, které se tentokrát nesou ve znamení magického čísla tři. Tento týden se objeví festival Expediční kamera ve třech českých městech – Plzni, Liberci a Novém Městě na Moravě. Netflix vydá třetí série Elite a On My Block a do kina můžete zajít na třetí díl české komedie z moravského prostředí 3Bobule.

Expediční kamera 2020

Ve středu 11. března v plzeňském Divadle pod Palmou odstartuje další ročník Expediční kamery, filmového festivalu se zaměřením na práci s kamerou a hledání scenérií. Tentokrát se diváci mohou těšit na slovenský film Tieň Jaguara nebo kanadský snímek ve španělském znění Surf Cuba. Kanaďané přispěli i dílem Boy Nomad, který si diváci mohou vychutnat v mongolštině. Dalším snímkem je australský Sary Jaz a cely festival ukončuje český film B7 – 95 kilometrů, které ti změní život.

Festival se v průběhu téměř tří měsíců objeví v každém větším českém městě. Po Plzni navštíví 12. března liberecké Kino Varšava, dále se 14. března přesune do Kulturního domu Nového Města na Moravě a celé turné zakončí 19. května v Olomouci. Pravděpodobnost, že se Expediční kamera 2020 objeví právě ve vašem městě, je velmi vysoká. Seznam všech měst naleznete na www.expedicnikamera.cz.

Dokonalý pacient

Na severu thrillery umí. Jinak tomu snad nebude ani u nového krimi filmu Dokonalý pacient, který je založen na skutečných událostech. Příběh o největším právním skandálu ve švédské historii vypráví o reportérovi, kterému se podařilo zpochybnit celý právní systém.

Hannes Råstam se roky snažil prokázat nevinnu Thomase Quicka, který byl odsouzen l doživotnímu vězení na psychiatrické léčebně. Dokonce odkryl chaos, který Quicka do vězení přivedl. Nikdo ovšem chtěl pustit na svobodu nejobávanějšího sériového vraha Švédska, kanibalistického násilníka, který byl odsouzen za osm vražd, přičemž se přiznal k dalším dvaceti pěti. Investigativní snímek v podobě rafinované skládačky s šokujícím koncem zrecenzujeme tento týden.

3Bobule

Oblíbená česká komedie z prostředí moravských vinic je rozšířena o třetí díl. Ve snímku 3Bobule se Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Běžné denní starosti a povinnosti je však odcizili natolik, že se rozhodli žít odděleně. Práce je přesto nadále spojuje a zrovna pro ně nastává nejdůležitější čas vinařského roku – vinobraní. Honza se opět po letech setkává s kamarádem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten ochotně přijíždí na Moravu, aby pomohl se sklizní, ačkoliv tomu pranic nerozumí.

Zatajuje však před Honzou, že svého dospívajícího syna Kubu, který přijíždí s ním, unesl a že prchá i před dluhy, které stihl nasekat od doby, co se viděli naposledy. Honza s Klárou mají i bez Jirky svých starostí dost. Snaží se zachránit své manželství i krachující vinařství a zamezit krádežím na vinici. Klára se navíc snaží přesvědčit své okolí, že i jako žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký). Recenzi na snímek plný vína, slunce a zpěvu dodáme již brzy.

Dirty Money, Season 2

Pro silné povahy přináší Netflix již druhou sérii dokumentárního krimi seriálu, který odhaluje korporátní korupci a nenasytnost. Investigativní dokument v první sérii zabrousil do podvodů při měření emisí, amerického zdravotnictví a farmacie, nahlédl do zákulisí bank a kartelů a speciální díl věnoval i Donaldu Trumpovi a jeho podvodům. Seriál, který si nebere žádné servítky, rozšíří obzory a obohatí povědomí o tom, co se kolem nás děje. Druhá série vychází 11. března.

On My Block, Season 3

Netradiční seriál pro teenagery z prostředí střední školy bude rozšířen o třetí sérii. Skupinka čtyř přátel ze školy v Los Angels se společně potýkají jak s klasickými problémy dospívajících, jako jsou plesy, škola a vztahy, tak i vážnějšími – gangy. Místy drsná komedie může nabídnout nejen skvělý humor, ale i stejně výtečnou hudbu, která celý seriál provází. Třetí sérii bude možné zhlédnout na Netflixu od 11. března.

Elite, Season 3

Do třetice všeho dobrého přidá tento týden Netflix i třetí sérii populárního španělského seriálu. Elite vypráví příběh tří studentů z chudých poměrů, kteří ve Španělsku nastoupí na soukromou exkluzivní školu. Jejich střet s bohatými vrstevníky skončí vraždou. Třetí série dramatického krimi seriálu vychází 13. března. 

Foto: Nordisk Film

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!