Muzikálová Addams Family je zpět! Láká na původní obsazení v čele s Lucií Bílou

Muzikálová Addams Family je zpět! Láká na původní obsazení v čele s Lucií Bílou  

Na prkna Hudebního divadla Karlín se ve čtvrtek 5. března 2020 vrátil muzikál Addams Family, a to v původním obsazení v čele s Lucií Bílou.

Addams Family je populárním fenoménem, který dodnes slouží jako protiklad klasických rodin a jako prostředek pro zvýraznění společenských stereotypů. Dnes již málokdo ví, že je jejím tvůrcem Charles Addams, který kreslil bizarní postavičky do komiksů pro časopis The New Yorker. Popularita rodiny, která si libuje v černém humoru a přátelí se s lidmi ze záhrobí, vedla k vytvoření hraného i animovaného televizního seriálu. Následovali i celovečerní snímky a bylo jen otázkou času, kdy se oblíbený příběh dostane i na divadelní prkna.

Muzikál The Addams Family měl oficiální premiéru na Brodwayi v roce 2010. Libreto napsali Marshall Brickman a Rick Elice, hudbu a texty Andrew Lippa. Ambicí tvůrců bylo nabídnout rodinný muzikál se skvělou hudbou a s inteligentním humorem plným satirické nadsázky. Česká verze vznikla poměrně rychle od světové premiéry. Již v listopadu roku 2014 představilo Hudební divadlo Karlín svou vlastní svéráznou rodinku. Režie se ujal Antonín Procházka a obsazení lákalo především na Lucii Bílou, Danielu Šinkorovou, Jaromíra Dulavu a Jiřího Korna.

V květnu 2017 se Karlín s Addams Family po bezmála 120 reprízách rozloučil, aby po necelých třech letech přivítal její návrat. A to v plné síle! Obsazení se totiž až na představitele nejmladší mužské role syna Purgsleyho nezměnilo vůbec. Kromě již zmiňovaných hlavních představitelů se tak návštěvníci dočkají i Radky Coufalové, Václava Kopty, Pavly Břínkové, Barbory Munzarové, Ivy Pazdelkové a dalších.

Spolu s hereckým ansámblem se vrátily také působivé kulisy, autentické kostýmy a propracované choreografie scén s company, které jsou vůbec nejlepšími částmi celého muzikálů. Příběh je poměrně jednoduchý, a přestože nabízí řadu dobrých momentů a efektních kouzelnických čísel, diváky příliš neohromí.

Muzikál doplácí také na absenci nějakého hitu či melodie, která by zněla divákovi v hlavě ještě dlouho po konci představení. Ačkoliv samozřejmě nechybí populární luskací část, po závěrečném potlesku se zbytek rozplyne lusknutím prstů. Nicméně poslouchá se dobře a pěvecké výkony jsou také slušné.

Addams Family v sobě kombinuje humor pro děti i pro dospělé, který je obvykle nenáročný a prvoplánový. Velice vtipné jsou některé aktualizační prvky, při kterých zní smích celým publikem. Pro fanoušky masové muzikálové zábavy je Addams Family ideální volbou. Ti, kteří od představení očekávají vyšší uměleckou hodnotu a inteligentější humor, budou zklamaní.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!