Febiofest otevře snímek Šarlatán. Do Prahy přijedou Woody Harrelson nebo Hirokazu Kore-eda

Febiofest otevře snímek Šarlatán. Do Prahy přijedou Woody Harrelson nebo Hirokazu Kore-eda 

Sedmadvacátý ročník tradičního filmového festivalu Febiofest odstartuje film Agnieszky Holland o léčiteli Mikoláškovi. Diváci se mohou těšit na režiséry Movermana s Kore-edou nebo herce Harrelsona.

Režiséři Oren Moverman a Hirokazu Kore-eda, herci Milan Lasica s Ivou Janžurovou. Čtyři umělci, kteří převezmou prestižní ocenění, festivalového Kristiána na letošním sedmadvacátém Febiofestu. Ten znovu po roce nabídne špičkové filmy nejen evropské kinematografie.

Filmový svátek 19. března zahájí snímek polské režisérky Agnieszky Holland Šarlatán o léčiteli Janu Mikoláškovi, kterého v dramatu ztvárnil Ivan Trojan. O osm dní později přehlídka skončí filmem Pravda Hirokaza Kore-edy, ve kterém září Catherine Deneuve, Juliette Binoche a Ethan Hawk.

Hlavní hvězdou Febiofestu bude Woody Harrelson, kterého čeští diváci znají například ze Zombielandu, snímku Tři billboardy kousek za Ebbingem nebo na Oscara nominovaném díle Miloše Formana Lid versus Larry Flynt. Sympatický herec v Praze uvede film Policejní divize Rampart.

Festival letos kromě jiného nabídne novou sekci s názvem Soutěž komedií, která představí publiku artově zaměřené komediální snímky reflektující aktuální dění. Organizátoři ani letos nezapomněli na oblíbené Culinary Cinema nebo pomoc Národnímu filmovému muzeu NaFilM. Diváci ho budou moci podpořit tím, že si koupí vstupenku na vybrané filmy za zvýšené vstupné 139 korun.

Program Febiofestu mohou filmoví diváci vychutnávat od 19. do 27. března v Praze a dále v regionálních ozvěnách. Ještě před jeho začátkem na Informuji najdete výběr toho nejlepšího, co můžete na festivalu vidět. Nebudou chybět ani recenze a novinky v průběhu dění. Pokud máte chuť, připomeňte si v našem archivu loňské ročníky.

Foto: Febiofest

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!