Poprocková legenda 70. let Genesis se vrací na pódia i s Philem Collinsem

Poprocková legenda 70. let Genesis se vrací na pódia i s Philem Collinsem 

Po dlouhých třinácti letech se Genesis ve složení Phil Collins, klávesák Tony Banks a baskytarista/kytarista Mike Rutherford dávají znovu dohromady a do pohybu. Na podzim se vydají na turné, jehož deset doposud ohlášených zastávek bude v Irsku a Velké Británii.

Fanoušci Genesis, britské poprockové legendární skupiny založené koncem 60. let, mohou jásat. Skupina teď ohlásila návrat do koncertních hal. Po třinácti letech, kdy žádné společné vystoupení Genesis neuspořádali, se tak vedle sebe sejdou před diváky zpěvák Phil Collins a dva zakládající členové skupiny, klávesista Tony Banks a baskytarista, později i kytarista Mike Rutherford.

Ohlášené turné bude zahrnovat celkem deset zastávek. První bude 16. listopadu v Dublinu, poslední pak 11. prosince v anglickém Newcastlu

Původní zpěvák a spoluzakladatel Genesis Peter Gabriel se k oživené sestavě nepřidá. V kapele působil od jejího založení jen do roku 1975. Ani kytarista Steve Hackett, který s Genesis hrál šest let od roku 1971, skupinu letos na turné nedoplní. O tom, že by se ti dva ke skupině přidali, se mluvilo už roku 2005, ale nakonec místo nich nastoupil kytarista Daryl Stuermer a bubeník Chester Thompson.

Na koncertech tedy pravděpodobně zazní skladby pozdější, zejména ty vzniklé od vydání desky ...And Then There Were Three... roku 1978. Na té se totiž podílela poprvé ta sestava, která vyjede letos na turné. Doplní ji kytarista Daryl Stuermer a bubeník Nic Collins, syn zpěváka.

Zvěsti o znovusjednocení Genesis se objevily už loni v létě, kdy skupina Mika Rutherforda Mike + the Mechanics dělala předskokana Collinsova turné. Na koncertech se taky kytarista ke Collinsovi přidal při slavné písničce Genesis Follow You Follow Me. Vztahy se tedy začaly oživovat, což se pak ukázalo i na sociálních sítích, kde Genesis přidávali fotky všech tří členů.

Však taky Phil Collins předtím řekl: “Jsme si s Mikem a Tonym stále dost blízcí.“ Sice přiznal, že by rád hrál na bicí, ale nakonec tento úkol rád přenechal svému synovi. Sám si na bubnování při zpívání už prý stejně tolik nevěří.

Foto: Ultimate Classic Rock

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!