Rebel Wilson: australská královna komedií slaví čtyřicetiny

Rebel Wilson: australská královna komedií slaví čtyřicetiny 

Australská herečka ze Sydney Rebel Wilson se proslavila díky stand-up komediím Pizza a Bogan Pride, není tedy divu, že se jí komediální nádech dál drží a je obsazována do nenáročných komediálních snímků. Přinášíme vám výběr těch nejlepších.

Ladíme (2012)

V úspěšné hudební komedii Rebel dokázala, že umí nejen hrát, ale i zpívat. Svým zpěvem a smyslem pro humor okouzlila režiséra Jasona Moora už na castingu. "Rebel na casting na roli Tlusté Amy přišla s písní Edge of Glory od Lady Gaga a bouchala se přitom do hrudníku pěstí. Ani jsem neslyšel, jak písničku dozpívala, protože jsem se hrozně smál. Rebel vystupuje otevřeně a skvěle pracuje se svou rolí. Je neohrožená," nechal se slyšet Moore.

Příběh vypráví o Bece (Anna Kedrick), která nastoupila na novou školu, ale jako ukázkový introvert odmítá jakkoliv se začlenit mezi ostatní studenty. Jejím snem je stát se úspěšnou dýdžejkou. Introvertské i dýdžejské ambice jí zničí nesourodá parta dívek, které jako sbor soutěží ve zpívání slavných písní bez hudebního doprovodu. Ten si vytváří hlasem. Beca nejprve dívky odmítne, ale její talent zapříčiní to, že se nakonec objeví ve středu tohoto uskupení. Mezi ní a kapitánkou Aubrey to nejednou vře. Aubrey je vyznavačkou tradice, zatímco Beca hledá nové cesty a způsoby. Obě se však snaží přivést tým k vítězství. V roce 2015 vyšlo pokračování Ladíme 2. O další dva roky později příběh zakončil snímek Ladíme 3.

Holky na tahu (2012)

Trojice nejlepších kamarádek Regan, Gena a Katie jsou zdrcené, když se dozví, že jejich kamarádka Becky, které odmala čelí posměchu kvůli nadváze, se z jejich party bude vdávat jako první. Gena a Katie jsou pořád svobodné a Regan se mermomocí snaží přimět svého přítele, se kterým je už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku.

Becky své tři kamarádky poprosí, aby jí šly za družičky. Ty se svého úkolu ujmou s precizností a uspořádají jí divokou rozlučku se svobodou. Ta se jim však vymkne z rukou. Zajímavostí je, že Rebel Wilson ve filmu coby „tlusťoška Becky“ odpoví na otázku „Ty si říkáš tlusťoška Becky/Amy?" stejně jako „tlusťoška Amy“ v předešlém snímku Ladíme!: Ano, aby mi to krávy jako vy neříkaly za mými zády.“ Recenzi máme zde.

Jak přežít single (2016)

Existuje mnoho způsobů, jak být nezadaný. Něco o tom ví i Alice, Lucy, Robin, Meg a David. A plno dalších newyorských obyvatelů, kteří hledají, flirt, sex, manželství či něco mezi tím. Tito cizinci mají společné to, že se potřebují naučit, jak být svobodní ve světě, ve kterém se definice lásky neustále mění a vyvíjí.

Co je správná odpověď? Spát se všemi ve městě, které nikdy nespí? Zaměřit se na sebe? Alice se mermomocí snaží nalézt odpovědi a spřízněnou duši, zatímco divoká Robin si raději jen tak užívá. Oddechová komedie a antiromantický film o období mezi vztahy zaručeně rozesměje.

Podfukářky (2019)

Na světě je spousta bohatých a ješitných mužů, kteří podlehnou krásné ženě. Přesně na tento typ se zaměřuje ostřílená podfukářka Josephine (Anne Hathaway). A je velmi úspěšná. Minimálně do doby, než se jí do cesty připlete trochu neohrabaná královna malých podfuků Penny (Rebel Wilson).

Angličanka Josephine a Američanka Penny se setkávají ve vlaku a profesionálka Josephine svolí zasvětit svoji obdivovatelku do tajů velkých podvodů, svádění a okrádání mužů. Není to lehký úkol, ale úsilí přinese ovoce a obě podfukářky spolupracují a jsou ještě úspěšnější než dřív. Z partnerů se však stanou konkurentky. Která z nich vyhraje? Máme pro vás hodnocení.

No není to romantika? (2019)

V jedné z nejnovějších komedií hraje Rebel Wilson Natalie, cynickou newyorskou architektku, která se snaží, aby někdo ocenil její tvrdou práci. I přesto, že je hlavní architektkou, kolegové s ní zacházejí jako se stážistkou na vaření kávy. Pro její cynismus se jí nedaří ani v lásce. Dokonce na ni nevěří.

Když se jí však v metru zloděj pokusí ukrást kabelku, uhodí se do hlavy a zůstane v bezvědomí. Po probuzení se coby hlavní hvězda ocitá v nenáviděné romantické komedii. Nový život mění její pohled na život. Film měl premiéru v kinech pouze v USA, pro zbytek světa je k vidění na Netflixu. Režisér snímku Todd Strauss-Schulson viděl kvůli natáčení během dvou týdnů přes devadesát romantických filmů, aby vypozoroval vzájemné podobnosti. Podle něj v nich jde především o New York City, Starbucks kavárny, líbání v dešti, vitrážová okna a bublinkové koupele.

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!