Filmové a televizní tipy, týden #10: kinematografické peklo, mrazivý thriller i gurmánský zážitek

Filmové a televizní tipy, týden #10: kinematografické peklo, mrazivý thriller i gurmánský zážitek 

Přinášíme vám pravidelné filmové a televizní tipy na to, jak započít březen kulturně. Poslední zimní dny máte možnost zhlédnout nový mrazivý horor, pobavit se nad nejhoršími filmy na Festivalu otrlého diváka či nechat se inspirovat jídly z odlišných kultur.

Festival otrlého diváka 2020

Šestnáctý ročník divácky oblíbeného Festivalu otrlého diváka se uskuteční od úterý 3. do neděle 8. března 2020 v žižkovském kině Aero. Otrlec je pro pořadatele synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti. I tento rok dostojí výkladu tohoto slova a předloží diváků ty nejbizarnější horory, krváky a „béčkové“ i „céčkové“ snímky. Letošním tématem je vesmír, což otevírá dveře snímkům nízké kvality jako jsou Tak už konečně chcípni, táto, Temná hvězda, Krvavý háček, Šmírák v podkroví, Ženské soužení či Zlatíčko. S tvůrci festivalu jsme v týdnu vydali i rozhovor v rámci našich podcastů, které najdete na SpotifyApple Podcasts i Google Podcasts

Jeden svět 2020

Z trochu vážnějšího soudku je na začátek března naplánován festival Jeden svět, festival dokumentárních filmů o lidských právech. Letos pracuje s podtitulem Až naprší a uschne, což poukazuje na hlavní téma tohoto ročníku – podnebí, bleskové povodně, přetrvávající nedostatek vody, extrémní teplotní výkyvy a co to udělá s člověkem a přírodou. Festival bude zahájen ve čtvrtek 5. března v Praze, kde potrvá až do soboty 14. března. Jednotlivé eventy jsou pořádány na nejrůznějších pražských místech jako jsou Tibet Open House, klub swim, kino Světozor či DOX. V dalších dnech festival proběhne i v Boskovicích, Třebíči, Zlíně a Mladé Boleslavi.

Neviditelný

Hlavní hrdinkou nového amerického hororového thrilleru je Cecilia (Elisabeth Moss), jež až příliš pozdě pochopila, že chodí s psychopatem. Zavřená v luxusním sídle coby zlaté kleci si uvědomuje, že musí utéct, aby si zachránila holý život. Podaří se a až po letech se od expřítelova právníka dozvídá, že její bývalý partner její odchod neustál a spáchal sebevraždu. Teď je tedy konečně skutečně svobodná i ve své hlavě, navíc je velmi bohatá, protože jí zemřelý odkázal velký majetek.

V čem je tedy háček? Proč se kolem ní dějí nevysvětlitelné věci? Cecila nachází dvě vysvětlení – buď se už doopravdy naprosto zbláznila, nebo se kolem ní pohybuje někdo neviditelný, který touží sebrat jí vše, na čem ji v životě záleží. Jak se ovšem dá vypořádat s někým neviditelným? Herečka, která ztvárnila hlavní postavu Cecilii, Elisabeth Moss, k výkonu pomohla nejen její údajná obsese hororovými snímky, ale i role v jejích předešlých filmech, například v My režiséra Jordana Peela.

Ugly Delicious

Dokumentární série Ugly Delicious navazuje na první úspěšnou sérii z roku 2018 a v pátek 6. března uvede Netflix druhou sérii se šéfkuchařem Davidem Changem. David v osmi dalších epizodách opět cestuje po světě a ochutnává různá zajímavá jídla z odlišných kultur.

Rodiče

Již v úterý 3. března přináší HBO GO první díl nového sitcomu Rodiče. Upřímná a nepřikrášlená komedie vypráví odusy Paula a Ally, kteří se snaží zvládnout práci na plný úvazek, hypotéku, manželské neshody, péči o stárnoucí rodiče i výchovu svých dvou malých dětí Luka a Avy. Což není nic jednoduchého. Druhý díl pohodového seriálu vyjde následující úterý 10. března.

Devs

Na začátku března vypustí VOD platforma další nový zajímavý seriál, který si zaslouží pozornost. Ve sci-fi sérii vyšetřuje mladá softwarová inženýrka Lily Chanová uzavřenou divizi rozvoje svého šéfa, společnosti špičkových technologií se sídlem v proslulém Silicon Valley. Lily se domnívá, že právě ta nese odpovědnost za vraždu jejího přítele. První dva díly se objeví na HBO GO ve čtvrtek 5. března. Další bude následovat 12. března.

Foto: Universal Pictures 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!